Engelli kartını nasıl alabilirim?

İçindekiler:

  1. Engelli kartını nasıl alabilirim?
  2. Engelli kartı ne demek?
  3. Engelli park kartı almak için yüzde kaç rapor gerekli?
  4. Engelli kimlik kartı nasıl alınır 2020?
  5. Engelli park yerinden kimler yararlanabilir?
  6. Engellilere otopark ücretsiz mı?

Engelli kartını nasıl alabilirim?

Engelli kartı başvurusu yapmak isteyen kişilerin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine başvuru yapması gerekmektedir. Aile, Çalışma ve Sosyal Yardımlaşma Bakanlığı tarafından kullanıma açılan engelli kimlik kartı, engelli vatandaşlara birden fazla hak tanımaktadır.

Engelli kartı ne demek?

Engelli kimlik kartı, yüzde 40 ve üzeri oranda engelli olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan engelli bireylere verilen özel bir karttır. ... Engelli vatandaşlar bu kart sayesinde, engelli kişilere sunulan hizmetler ve haklardan yararlanabilmektedir.

Engelli park kartı almak için yüzde kaç rapor gerekli?

1-Adına kayıtlı Engelli Aracı bulunanlara, 2-Engelli Sürücü Belgesi bulunanlara, 3-% 90 ve üzeri Engelli sağlık kurulu raporu bulunanlara'''' denerek, ‰ ve aşağısındaki engel oranı olan ENGELLİLERE '''''' Engelli Araç Kartı verilmesi engellenmiştir.

Engelli kimlik kartı nasıl alınır 2020?

Engelli kimlik kartını, Aile ve Sosyal Politikalar İl ve İlçe Müdürlükleri'ne ya da E-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapmak suretiyle alabilirsiniz. Bulunduğunuz ildeki Aile ve Sosyal Politikalar İl ve İlçe Müdürlükleri'ne gerekli belgeler ile başvurmanız halinde engelli kartı alabilirsininiz.

Engelli park yerinden kimler yararlanabilir?

Engelli otoparkını kullanmak için araçta; Manüel veya Akülü tekerlekli sandalye, Kanedyen, Baston, yürüteç gibi hareketi sağlayan araç ve cihazları kullana yada hareket kısıtı olan en az bir kişi bulunmalıdır. Yürüyebilen Engellilerin ise “otopark ücreti ödemeden” otoparkın diğer alanlarına park etmesi gerekir.

Engellilere otopark ücretsiz mı?

İSPARK açık, katlı otoparklarda araç sahibi engellilere 8 saat, yol üstü otoparklarında ise 3 saat ücretsiz hizmet veriyor. Ayrıca bildiğiniz gibi engellilerin kullandığı araçların plakalarına, özellikle park alanlarında bizler için belirleyici olan özel amblem konulmasına artık gerek kalmadı.