Boşanmadan sonra gerekçeli karar alınmazsa ne olur?

İçindekiler:

  1. Boşanmadan sonra gerekçeli karar alınmazsa ne olur?
  2. Boşanmada gerekçeli karar yazıldı ne demek?
  3. Dava dosyalarında gerekçeli karar yazıldı ne demek?
  4. Boşanma davasında tebligat ne zaman gelir?
  5. Boşanma davası karardan sonra tebligat ne zaman gelir?

Boşanmadan sonra gerekçeli karar alınmazsa ne olur?

Güncel hukuki düzenlemelere göre bu karar siz ayrıyetten yazılı olarak talep etmediğiniz takdirde tebliğe çıkartılmaz. Karar tebliğ edilmediğinde karar karşı tarafça temyiz edilemez veya kesinleşemez. Yani karar tebliğ edilmediği sürece sonuç doğurmaz.

Boşanmada gerekçeli karar yazıldı ne demek?

Boşanma davalarında da mahkeme duruşma sonunda kısa kararını taraflara tefhim eder. Bu karar mahkemenin ilerleyen günlerde yazılı olarak tebliğ edeceği gerekçeli kararının özetini ve ana hatlarını oluşturmaktadır. Bu kararın yasal dayanakları, detayları sonradan yazılacak gerekçeli karar yazısında yer almaktadır.

Dava dosyalarında gerekçeli karar yazıldı ne demek?

Mahkemelerde görülen davalar sonucunda karşılaşılan gerekçeli karar yazıldı ifadesi, davanın karara bağlandığı anlamına gelmektedir. Gerekçeli karar yazıldı demek, davanın sonucunun belli olduğunu ve sonucunun yazıldığını ifade eder.

Boşanma davasında tebligat ne zaman gelir?

Anlaşmalı Boşanmada Tebligat Ne Zaman Gelir? Duruşma sonrasında mahkeme vermiş olduğu kısa kararı gerekçelendirir ve sonrasında taraflara tebliğ edecektir. Uygulamada mahkemenin gerekçeli kararı tebliğ etmesi yaklaşık 1 ay sürer.

Boşanma davası karardan sonra tebligat ne zaman gelir?

Mahkeme duruşmada bildirdiği kısa kararın ardından Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 321. maddesi uyarınca boşanma davası gerekçeli kararını 30 gün içerisinde yazıp taraflara tebliğ etmesi gerekmektedir. Fakat uygulamada mahkemelerin iş yoğunluğu nedeniyle bu süre daha uzun sürebilmektedir.