Zeytin sütü ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Zeytin sütü ne için kullanılır?
  2. Çiğ zeytinyağı ne demek?
  3. Zeytin sütü ne demektir?
  4. Hamur yağı nedir?
  5. Zeytin sütü ne kadar içilmeli?

Zeytin sütü ne için kullanılır?

Zeytin sütünün Yararları nelerdir? Aslında eskiden beri kullanılan ama şimdilerde ünü daha çok duyulan bu iksir; açık yaraların tedavisinde, burkulmalarda, vücuttaki ağrıların tedavisinde, kalp-damar hastalıklarında ve tüm kanserlerde, hücrelerin yenilenmesinde, cilt ve saç bakımında kullanılan çok özel bir yağdır.

Çiğ zeytinyağı ne demek?

Çiğ Yağ, her zeytin sıkım işleminde çok az miktarda çıkan, bu nedenle çiftçinin genellikle sadece kendisi için ayırdığı değerli bir yağdır. Halk arasında zeytin sütü, burun, tekne, kavata yağı olarak da bilinen bu yağ, zeytin meyvesinin tüm şifasını, tüm doğallığı ile içinde barındırır.

Zeytin sütü ne demektir?

Zeytin sütü, doğanın insanlara sunduğu şifa kaynaklarından bir tanesidir. Eski yöntemlerle elde edilen bir zeytinyağı türüdür. Onu değerli kılan yönü ise %100 doğal olmasıdır. Tamamen organik olan zeytinler, taş değirmenlerde ezilir ve özel bir yağ elde edilir.

Hamur yağı nedir?

Soğuk sıkım yağ, ilk yağ, tekne yağı, hamur yağı veya kavata yağı olarak da bilinen zeytin sütü, doğal zeytinin bütün şifasını içinde toplayan yağdır. Bir diğer söylemiyle organik zeytin hamurundan yapılan işlenmemiş, ısıya maruz kalmamış saf zeytinyağıdır.

Zeytin sütü ne kadar içilmeli?

Günde 2 yemek kaşığı kadar kullanmak yeterlidir fazlası sakıncalı olabilir. Zeytin sütünü salatalarınıza ve yemeklerinize koyabilir hatta cildinize de sürebilirsiniz. Cilt yaralarına çok iyi gelir. Damlama yani sızma yöntemiyle elde edilen bu yağ, E vitamini ve mineraller açısından oldukça zengin bir yağ türüdür.