Türk Patent Enstitüsü marka Tescil Nasıl Yapılır?

İçindekiler:

  1. Türk Patent Enstitüsü marka Tescil Nasıl Yapılır?
  2. Marka ve patent arasındaki fark nedir?
  3. Türk Patent ve Marka Kurumu marka nedir?
  4. Marka Başvuru Belgesi nasıl alınır?

Türk Patent Enstitüsü marka Tescil Nasıl Yapılır?

TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU EPATS'ta tüm işlemler, e-Devlet şifresiyle veya e-Devlet Kapısı Kimlik Doğrulama Sisteminde yer alan diğer yöntemlerle (mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı, internet bankacılığı) giriş yapılarak gerçekleştirilmektedir.

Marka ve patent arasındaki fark nedir?

Kesinlik aynı değiller; marka tescili tüketiciyi yönlendirmek üzere ticari mal veya hizmetlerde kullanılan işaretin belgesi, patent ise yeni olan bir buluşlara verilen belgedir. Markalar, marka tescili ile; buluşlar ise patentle korunurlar.

Türk Patent ve Marka Kurumu marka nedir?

TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU - Mayıs 2019 Page 3 Marka, tüketicinin hangi ürünü alıp, kullanacağına karar verme aşamasında yönlendirici bir işarettir. Marka Nedir? Marka, bir teşebbüs tarafından sunulan mal ya da hizmetlerin diğer teşebbüslerinkinden ayırt edilebilmesini sağlayan işaretlerdir.

Marka Başvuru Belgesi nasıl alınır?

Firmalar ve ya kişiler marka tescili yaptırırken öncelikle Türk Patent Enstitüsü'ne başvuru yaparlar. Bunun için tüm belgelerin de eksiksiz bir şekilde hazırlanması gerekir. Belgeler Türk Patent Enstitüsü'ne teslim edilir. Bu süreden itibaren başvuru kesinlik kazanır ve marka unvanı koruma altına alınır.