Strafor nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Strafor nedir ne işe yarar?
  2. Strafor yalıtım nedir?
  3. Strafor köpük ne demek kısaca?
  4. Köpük neden yapılır?
  5. Strafor köpük hammaddesi nedir?
  6. Strafor köpük ömrü ne kadar?
  7. Köpük malzemesi nedir?
  8. Strafor ömrü ne kadar?
  9. Strafor metre karesi ne kadar?

Strafor nedir ne işe yarar?

Strafor (EPS) hem sıcağa hem soğuğa karşı binanızı koruyan kapalı gözenekli çok iyi bir ısı yalıtım malzemesidir. Bu özelliği tanecikler içine sıkıştırılmış hava sağlamaktadır. ... MT Tasarım 2005 yıldan beri strafor köpük üreterek ülkemizin enerji verimliliğine katkıda bulunmaktadır.

Strafor yalıtım nedir?

EPS (Genleştirilmiş Polistren) Strafor termoplastik, kapalı gözenekli, polistren taneciklerin şişirilmesi ve birbirine yapılması yolu ile üretilen ve ˜′ i hareketsiz kuru havadan oluşan bir ısı yalıtım malzemesidir. Yüksek ısı yalıtımı sağlar. ... Çevre dostu bir malzemedir ve strafor ozon tabakasına zarar vermez.

Strafor köpük ne demek kısaca?

Strafor ( teknik deyimle EPS ), %5'i polistren •'i havadan meydana gelen, gerçekte günlük hayatımızda sıkça kullandığımız, beyaz eşya muhafazasında, yalıtımda sarfedilen yuvarlak beyaz köpüklerden meydana gelen malzemenin adıdır. Polistren tanecikler buhar ile ısıtılarak köpük bloğu oluştururlar.

Köpük neden yapılır?

Polistren taneciklerin şişirilmesi ve birbiri ile kaynaşması ile elde edilen EPS ürünlerde, taneciklerin şişirilmesi ve köpük elde edilmesi için kulanılan gaz Pentan'dir. ... Böylece, EPS levhalarının bünyesinde bulunan çok sayıdaki küçücük kapalı gözenekli hücreler içerisine durgun hava hapsolur.

Strafor köpük hammaddesi nedir?

EPS, İngilizce "Expanded Poly-Styrene" sözcüklerinin baş harfleriyle tanımlanan, ülkemizde strafor ya da köpük adıyla da bilinen ambalaj ve ısı yalıtım malzemesidir. EPS hammaddesi petroldür. ... EPS üretiminde polistren tanecikleri pentan gazıyla genişletilir.

Strafor köpük ömrü ne kadar?

Straforun Ömrü Strafor, sonsuz ömürlü bir malzemedir.

Köpük malzemesi nedir?

Strafor köpük nedir denildiğinde teknik deyimle; EPS, %5'i polistren %95'i havadan oluşan ve günlük hayatımızın birçok alanında sıkça kullandığımız bir ürün akla gelmektedir. Straforun içindeki polistren tanecikleri buhar ile ısıtılır. Bu ısıtılma sonuncunda köpük bloğu oluşturulur.

Strafor ömrü ne kadar?

Mantolama ömrü ne kadar diye merak ediyorsanız maksimum 10 senedir. Mantolama ömrü ne kadar diye merak ediyorsanız maksimum 10 senedir. Tabii bu firmaların malzemeleri hakkında verdiği garanti süresidir. Doğru malzemeler kullanarak doğru çalışma yaparak bu sürenin uzaması kesinlikle olur.

Strafor metre karesi ne kadar?

Taşyünü – 50 yoğ – 5 cm
Eps Strafor Köpük 2020 GÜNCEL FİYATLARIMETRAJFİYAT
2 CM X CM15.00 M2 / PKT45 TL
3 CM X CM12.50 M2 / PKT45 TL
4 CM X CM10.00 M2 / PKT45 TL
5 CM X CM7.50 M2 / PKT45 TL