İkiz bebek yardımı nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. İkiz bebek yardımı nasıl alınır?
  2. 2021 çoklu doğum parası ne kadar?
  3. Mama ve süt parası için nereye başvurulur?
  4. Yeni doğan bebek bez parası nasıl alınır?

İkiz bebek yardımı nasıl alınır?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müdürlüklerine başvuruda bulunan ailelerin başvuru sonuçları müdürlüğe bildirdikleri telefon numaralarına gönderilmektedir. Telefonlarına gelen SMS mesajı ile ilgili yardımı aldıklarını öğrenen hak sahipleri ikiz bebek destek ödeneklerini alabilirler.

2021 çoklu doğum parası ne kadar?

DOĞUM PARASI HESAPLAMA 2021 Doğum parası almaya hak kazanan anneler dünyaya gelen ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü veya daha fazla çocuk için 600 TL olarak para yardımı yapılıyor. Devlet tarafından anneye verilen doğum parası ödemeleri çocuğun kimliği çıkarılırken yapılmış olur.

Mama ve süt parası için nereye başvurulur?

E Devletten Sisteminden Başvuru Yapabilirsiniz! Yeni doğan bebekler için mama ve bez yardımı müracaatları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüklerine, Sosyal dayanışma ve yardımlaşma vakıflarına, kaymakamlık binalarındaki sosyal hizmetler müdürlüklerine ve muhtarlıklara yapılabiliyor.

Yeni doğan bebek bez parası nasıl alınır?

Bez ve mama yardımından yararlanmak üzere başvuru için;
  1. Bebeğin T.C. kimlik numarasının bulunduğu nüfus belgesi.
  2. Gelir durumunu gösterir belge.
  3. Anne ve babanın kimlik belgeleri.
  4. Başvuru formu. gerekmektedir. Belgeler tamamlanarak ilgili kurumlara başvuru yaptıktan sonra kırk gün içerisinde sonuçlandırılır.