Bacak şişliği Hangi bölüm?

İçindekiler:

  1. Bacak şişliği Hangi bölüm?
  2. Varisli bacak neden şişer?
  3. Vücutta şişlik için hangi bölüme gidilir?
  4. Varis riskleri nelerdir?

Bacak şişliği Hangi bölüm?

Bacak ağrıları özellikle kaval kemiğinin ön bölgesinde meydana gelen şişlik, kızarıklık gibi cilt hastalıkları ile birleşiyorsa genel dahiliye bölümüne gidilmelidir. Ayaklarda / bacaklarda kızarıklık şişlik, ağrı için enfeksiyon hastalıkları bölümüne gidilir.

Varisli bacak neden şişer?

Varis ilk yıllarda çoğunlukla görüntü rahatsızlığı verse de daha sonra ağrıya yol açabilir. Toplardamar (venöz) yetmezlik gelişirse bacaklarda şişme meydana gelir. Varisli damarlarda pıhtı oluşursa (tromboflebit) bacaklarda ağrı, şişlik ve kızarıklık oluşur.

Vücutta şişlik için hangi bölüme gidilir?

Geçici ödem, tuz alımını azaltarak ve otururken bacaklarınızı yukarıda tutarak iyileştirilebilir. Bunun dışında herhangi bir hastalığa bağlı olsun ya da olmasın, vücudunuzun herhangi bir noktasında meydana gelen ödem için hastanelerin Dâhiliye ya da Nefroloji polikliniklerine başvurabilirsiniz.

Varis riskleri nelerdir?

TEHLİKELİ VARİS ORTA VE BÜYÜK DAMARLARIN GENİŞLEMESİDİR Varisler 3 gruba ayrılır; kılcal varisler, orta varisler ve büyük varisler. Tehlike yaratan varisler orta ve büyük varislerdir. Orta ve büyük evrede olan damar genişlemeleri birçok soruna neden olur. Bu sorunlar sıklıkla ağrı, kramp, kaşıntı ve yorgunluktur.