Sağlıksız karbonhidratlar nelerdir?

İçindekiler:

  1. Sağlıksız karbonhidratlar nelerdir?
  2. Hangi yiyecekler karbonhidrat yönünden zengindir?
  3. Nişasta içeren besinler nelerdir?
  4. Karbonhidrat neden zararli?

Sağlıksız karbonhidratlar nelerdir?

Dondurma, çikolata ve şekerleme, kekler, kuru meyveler, şeker ve şeker içeren gıdalar, pirinç, beyaz un, patates cipsi, mısır gevreği, şeker ve asit içeren içecekler, fast food yiyecekler ilk aklımıza gelen sağlıksız ve tüketilmemesi gereken karbonhidratlar arasında yer alıyor.

Hangi yiyecekler karbonhidrat yönünden zengindir?

Yüksek miktarda kompleks karbonhidrat taşıyan besinler ise kepek, yulaf, mısır, arpa, karabuğday, mısır unu, makarna, patates, kepekli pirinç, kıyılmış buğday, tam tahıllı gevrek, bezelye, musli, fasulye, mercimektir.

Nişasta içeren besinler nelerdir?

Tahıllar, makarna, pirinç ve patates gibi sık tükettiğimiz karbonhidrat kaynaklarının çoğu esasen nişastadır. Nişasta uzun zincirli karbonhidratlardan oluşur ve pişirildiğinde oldukça kolay sindirilen bir besin öğesidir. Bazı nişasta tipleri ise sindirime dirençli olduklarından, dirençli nişasta olarak adlandırılır.

Karbonhidrat neden zararli?

Karbonhidratın Zararları Fazla miktarda karbonhidrat tüketmek, kan şekeri, kan basıncı, kötü kolesterol ve trigliserit seviyelerinin gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Diyet uzmanları, günlük kalori alımınızın %45-65'inin karbonhidratlar ile sağlamasını öneriyor.