Duran Kalkan kimdir ve nerelidir?

İçindekiler:

  1. Duran Kalkan kimdir ve nerelidir?
  2. Sinan Mirhan kimdir?
  3. Molla Mehmet nereli?
  4. Dalokay Şanlı aslen nerelidir?
  5. Molla Mehmet Efendi kimdir?
  6. Molla Mehmet hangi cephede savaşmıştır?

Duran Kalkan kimdir ve nerelidir?

Duran Kalkan (d. ... , Adana), PKK'nın yaşayan beş kurucusundan biri ve örgütün üst düzey yöneticilerinden olan Türk kökenli militan. Günümüzde KCK Yürütme Kurulu üyesidir.

Sinan Mirhan kimdir?

'Sinan Mirhan' kod adlı Dalokay Şanlı'nın örgüte 1999 yılında Yunanistan'dan katıldığı belirlendi. ... Teröristin, Türkiye'de yaz aylarında gerçekleşen orman yangınlarıyla gündeme gelen 'ateşin çocukları' oluşumunun eylemlerini yönlendiren sorumlu düzeydeki örgüt mensubu olduğu da saptandı.

Molla Mehmet nereli?

Karayılan ( 1888 - )Asıl adı Mehmet olan Karayılan; Gaziantep'in 40 km. kuzeyinde Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesi Höcüklü köyü Elifler mezrasında 1888 yılında doğmuştur.

Dalokay Şanlı aslen nerelidir?

Açıklamada, Dersim doğumlu Dalokay Şanlı'nın bir dönem örgütün gençlik çalışmaları olan YCK'de yer aldığı, ayrıca KCK Yürütme Konseyi'nde yer aldığı ifade edildi.

Molla Mehmet Efendi kimdir?

Molla Mehmet 19. yüzyılın son çeyreği ile 20. yüzyılın ilk yarısında Sivas'ın Merkez ilçesine bağlı Çongar köyünde yaşamıştır. Doğum tarihi hakkında kesin bilgi yoktur. Şiirlerinde Perişanî mahlasını kullanmıştır. Perişanî mahlasını o zamanın âlimlerinden sayılan Tahyurtlu Hacı Said Efendi kendisine vermiştir.

Molla Mehmet hangi cephede savaşmıştır?

İşte Selvi Sevimli'nin ağzından Karayılan'ın gerçek hikayesi: “Babam Molla Mehmet Birinci Dünya Harbi'nde Rus Cephesi'nde savaşmış, adı batası Sarıkamış'tan sağ gelmiş. Ayağından yaralanmış. O zaman Erzurum hastanesine taşımışlar, sonra da Malatya'ya hastaneye getirmişler.