Kahve ile yüze peeling nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kahve ile yüze peeling nasıl yapılır?
  2. Yüze kahve sürmek ne işe yarar?
  3. Kahve telvesi maske ne işe yarar?
  4. Kahve maskesi haftada kaç kez yapılır?
  5. Kahve telvesi ve limon ne işe yarar?

Kahve ile yüze peeling nasıl yapılır?

Yağlı ciltlere gelirsek, yağlı ciltler için uygun olabilecek kahve maskesinin tarifi şöyle: 1 tatlı kaşığı kahve telvesi, 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu ve 1 yemek kaşığı yoğurt güzelce karıştırılır ve yine dairsel hareketlerle yüze hafifçe uygulanır.

Yüze kahve sürmek ne işe yarar?

Kahve telvesi, genel anlamda her cilt tipine uygun doğal bir bakım ürünüdür. Cildi canlandırır ve daha parlak görünüme kavuşturur. Cildi nemlendirme etkisi de bulunan kahve telvesi, cilde ihtiyacı olan nemi sağlar, kırışıklık ve sarkma gibi yaşlanma etkilerini geciktirir.

Kahve telvesi maske ne işe yarar?

Kahve telvesi cildi sıkılaştırmaya ve pürüzsüzleştirmeye yardımcı olmaktadır. Sıkı ve pürüzsüz bir cilt de dışarıdan daha canlı ve sağlıklı görünmektedir. Maske ciltte, durduğu süre boyunca gözenekleri temizlemektedir. Bu sebeple de ölü hücrelerden arınan bölgede sivilce ve akne problemleri giderilmektedir.

Kahve maskesi haftada kaç kez yapılır?

Kahve telvesi maskenizi yüzünüze uyguladıktan sonra yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar bekletin. Daha sonra ılık suyla durulayın. Bu karışımı gözenekleriniz küçülene kadar haftada 3-4 kez yapabilirsiniz.

Kahve telvesi ve limon ne işe yarar?

Bu kapsamda; 1 tatlı kaşığı kahve telvesi ve limon suyu ile 1 yemek kaşığı süt bir kapta karıştırılmaktadır. Hazırlanan karışım ise masaj hareketleri yardımıyla cilde sürülmektedir. Maskenin içeriğindeki limon suyu, cildin fazla yağdan arınmasına ve daha mat bir görüntü kazanmasına yardımcı olmaktadır.