Vitir namazı kaç rekat nasıl kılınır diyanet?

İçindekiler:

  1. Vitir namazı kaç rekat nasıl kılınır diyanet?
  2. Vitir Namazı Kaç Rekat ve ne zaman kılınır?
  3. Vitir namazı ne zaman kılınır diyanet?
  4. Yatsı namazının vitir namazında hangi dualar okunur?

Vitir namazı kaç rekat nasıl kılınır diyanet?

Vitir namazı, yatsı namazından sonra kılınan, Hanefîlere göre üç rekâtlı vacip bir namazdır. Vitir namazının her rekâtında Fâtiha ve ardından bir sûre ya da birkaç âyet okunur. İkinci rekâtın sonunda oturularak sadece tahiyyât duası okunur.

Vitir Namazı Kaç Rekat ve ne zaman kılınır?

Vitir namazı yatsı namazından hemen sonra kılınması gereken 3 rekatlık bir namazdır. Vitir namazı vacib olarak söylense dahi vitir namazının önemi yatsı namazı kazası kılınırken vitir namazının da kaza edilmesinden anlaşılmaktadır.

Vitir namazı ne zaman kılınır diyanet?

Vacib olan bu namaz yatsı namazı kılındıktan sonra sabah namazının vakti girinceye kadar herhangi bir zamanda kılınabilir. Zira Hz. Peygamber (s.a.s.), “Vitir namazını yatsı namazı ile tan yerinin ağarması arasında kılın” (Ebû Dâvûd, Vitir, 1; Tirmizî, Salât, 220; İbnü'l-Hümam, Feth, I, 426) buyurmuştur.

Yatsı namazının vitir namazında hangi dualar okunur?

Vitir Vacip Namazının 1. – Fatiha okunur: – Zamm-ı sure (Kuran ı Kerimden en az üç ayet ) okunur. – "Allah'u Ekber" denir ve Rükü'a eğilinir: "Subhane Rabbiyel Azim" üç kere denir. – Rükü'dan doğrulur: "Semi Allahulimen Hamide – Rabbena lekel Hamd" denir.