Raporlu işçi işten çıkarılabilir mi?

İçindekiler:

  1. Raporlu işçi işten çıkarılabilir mi?
  2. Raporlu iken çalışabilir mi?
  3. Raporlu işçi şehir dışına çıkabilir mi?
  4. Kaç gün rapor alınırsa işten çıkarılır?
  5. Raporlu bir işçi başka bir işyerinde çalışabilir mi?
  6. Raporlu biri seyahat edebilir mi?
  7. Kaç gün raporda işten çıkarılır?
  8. 1 yılda ne kadar rapor alabilir?
  9. Rapor kıdem süresinden sayılır mı?
  10. Raporlu olan memur çalışabilir mi?

Raporlu işçi işten çıkarılabilir mi?

4857 sayılı İş Kanunu'na göre, işçinin uzun süreli ve kesintisiz devam eden bir raporu var ise, raporluluk süresinin ihbar süresini 6 hafta aşması durumunda, işverene raporlu işçinin iş sözleşmesinin feshi hakkını vermektedir.

Raporlu iken çalışabilir mi?

Çalışanın hasta olduğu döneme ilişkin olarak verilen istirahat raporlarında, rapor bitim tarihinde sigortalının çalışabileceği veya işbaşı yapmayıp tekrar kontrol için muayene olması gerektiği belirtiliyor. Bu açıdan, raporlu işçiye rapor bitim tarihinde işbaşı verilmiş ise çalışmaya başlaması gerekiyor.

Raporlu işçi şehir dışına çıkabilir mi?

Yönetmelik incelendiğinde devlet memurlarının bulunduğu il dışına çıkmasına yönelik bir karar bulunmamaktadır. 657 sayılı devlet memurları kanunu incelendiğinde bu konuda da bir açıklama yapılmamıştır. Yani kadrolu bir öğretmen usulüne uygun rapor aldığında kurumundan ya da amirinden izin almadan il dışına çıkabilir.

Kaç gün rapor alınırsa işten çıkarılır?

4857 sayılı İş Kanununun 25/I'inci maddesine göre; işçilerin çalışma süresine göre en az 8 hafta ve en çok 14 hafta olan süreyi aşan sağlık nedeniyle tek seferde alınmış olan rapor süreleri, işçinin iş sözleşmesinin feshi sonucunu doğurmaktadır.

Raporlu bir işçi başka bir işyerinde çalışabilir mi?

İşçinin bu davranışı doğruluk ve bağlılığa aykırı olup, fesih 4857 s. ... Yargıtay'ın kararına göre; raporlu olduğu halde başka işyerinde çalıştığı tespit edilen işçinin iş sözleşmesi tazminatsız olarak ve derhal feshedilebilecektir.

Raporlu biri seyahat edebilir mi?

Uçuştan en fazla 10 gün önce alınmış doktor raporuyla seyahat edebilir. Doktor raporu gerekli değildir. Herhangi bir rapor gerekli değildir, tüm seyahat dokümanlarını refakatçi taşımalıdır.

Kaç gün raporda işten çıkarılır?

4857 sayılı İş Kanununun 25/I'inci maddesine göre; işçilerin çalışma süresine göre en az 8 hafta ve en çok 14 hafta olan süreyi aşan sağlık nedeniyle tek seferde alınmış olan rapor süreleri, işçinin iş sözleşmesinin feshi sonucunu doğurmaktadır.

1 yılda ne kadar rapor alabilir?

Bir işçi iş yeri hekimi ve aile hekimi dışındaki doktorlara muayene olması halinde ise, yine aile hekiminde olduğu gibi tek hekim, tek seferde en fazla 10 gün rapor verebiliyor. Ek olarak tek hekim yılda en fazla 40 gün rapor yazabiliyor.

Rapor kıdem süresinden sayılır mı?

İşçinin işyerinde çalıştığı sırada almış olduğu istirahat raporlarının kıdem süresine eklenmesi gerekir. İşçinin çalıştığı sırada bir defada ihbar önelini altı hafta aşan istirahat raporu süresinin kıdem tazminatı hesabında dikkate alınamayacağı, kararlılık kazanmış Yargıtay uygulamasıdır.

Raporlu olan memur çalışabilir mi?

Hastalanan ve mevzuata uygun rapor alan devlet memurunun idare göreve çağrılması söz konusu olamaz. ... i mevzuata uygun alınmış rapor uyarınca alınmış rapor sebebiyle hastalık izni kullanan memura göreve gelmedi diye disiplin cezası verilmesi 657 sayılı Kanuna uygun değildir.