İto sicil no nasıl öğrenilir?

İçindekiler:

  1. İto sicil no nasıl öğrenilir?
  2. İto sicil no nedir?
  3. Şirket sicil numarası nedir?
  4. Sicil numarası nedir nerede yazar?

İto sicil no nasıl öğrenilir?

Yapmanız gereken tek şey bağlı olduğunuz ticaret odasının internet sitesine girip ardından online hizmetler bölümünde bulunan ito ticaret sicil numarası sorgulamasına tıklamaktır. Sicil sorgulama işleminde sizden talep edilen tek bilgi TC kimlik numaranızı girmek olur.

İto sicil no nedir?

İTO Ticaret Sicil Numarası Ne İşe Yarar? İstanbul Ticaret Odası'ndan alınan Ticaret Sicil Numarası, şirket ve unvan sicile tescil edildiğinde verilen numaradır. Tüm ticaretle uğraşan kişilerin, yani tüccarların kayıtlı olduğu ticaret sicil numarası, bir tür şirket kimlik numarası olarak bilinir.

Şirket sicil numarası nedir?

Bu sicil numarası yani işveren sicil numarası 26 rakamdan oluşur. Söz konusu iş yerinin adeta kimlik numarası görevini görmektedir. İş yeriyle alakalı sosyal güvenlik ve sigorta hizmetlerinden faydalanmak, iş yerinde çalışan kişilerin sigorta kayıtlarının yapılması gibi pek çok işte kullanılması gereken bir numaradır.

Sicil numarası nedir nerede yazar?

SSK sicil numarası en basit şekilde e-devlet üzerinden öğrenilir. E-devlet kapısından SSK sicil numarası sorgulaması yapılmaktadır. Kişi e-devlet şifresi ve TC kimlik numarası ile birlikte e-devlet portalına giriş yapar. Buna göre sayfanın üst kısmında yer alan 4A Sigortalı Tescil Kaydı bölümüne giriş yapılır.