Akika Kurbanı başkasına verilir mi?

İçindekiler:

  1. Akika Kurbanı başkasına verilir mi?
  2. Akit eti yenir mi?
  3. Diyanet Akika Kurbanı kimler yiyemez?
  4. Akika kurbanı nasıl pay edilir?
  5. Akika kurbanı ne zamana kadar kesilebilir?

Akika Kurbanı başkasına verilir mi?

Vekâlet yoluyla kurban kestiren kişi, bulunduğu yerdeki birisine vekâlet verebileceği gibi, başka bir yerdeki kişi veya kuruma da vekâlet verebilir. Vekâlet, sözlü veya yazılı olarak verilebileceği gibi telefon, internet, faks ve benzeri iletişim araçları ile de verilebilir.

Akit eti yenir mi?

Akika kurbanı kesildikten sonra çocuğun başı tıraş edilir ve ona isim verilir.” (Ebû Dâvûd, Dahaya, 21) buyurmuştur. ... Aynı günde çocuğa isim verilmesi ve saçı ağırlığında altın veya değeri miktarınca sadaka verilmesi müstehaptır (İbn Rüşd, Bidâye, I, 463-464). Akika kurbanının etinden anne-baba dahil herkes yiyebilir.

Diyanet Akika Kurbanı kimler yiyemez?

Erkek çocuk için iki, kız çocuk için bir akika hayvanı kesilir. Kesilen akikadan kendisi ve zengin fakir herkes yiyebilir, pişmiş veya çiğ olarak zengin fakir herkese verebilir.

Akika kurbanı nasıl pay edilir?

Erkek çocuk için iki, kız çocuk için bir akika hayvanı kesilir. Kesilen akikadan kendisi ve zengin fakir herkes yiyebilir, pişmiş veya çiğ olarak zengin fakir herkese verebilir. Akikayı kesmeyip bedelini fakire tasadduk etmek, akika yerine geçmez.

Akika kurbanı ne zamana kadar kesilebilir?

Akika kurbanı, çocuğun doğduğu günden büluğ çağına kadar kesilebilirse de doğumun yedinci günü kesilmesi daha faziletlidir. Aynı günde çocuğa isim verilmesi ve saçı ağırlığında altın veya değeri miktarınca sadaka verilmesi müstehaptır (İbn Rüşd, Bidâye, I, 463-464).