Kıdem tazminatı ödemesi kaç taksit?

İçindekiler:

  1. Kıdem tazminatı ödemesi kaç taksit?
  2. Kıdem tazminatı taksitle ödenebilir mi?
  3. Kıdem tazminatı kaça bölünür?
  4. Tazminat ödeme süresi ne kadardır?
  5. İşveren tazminat ödemezse ne olur?

Kıdem tazminatı ödemesi kaç taksit?

Kıdem tazminatının, iş akdinin feshedildiği tarihte peşin ödenmesi gerekir. İşçi yazılı rıza göstermediği sürece kıdem tazminatı taksitle ödenemez.

Kıdem tazminatı taksitle ödenebilir mi?

İşçinin kıdem tazminatının taksitler halinde ödenmesini kabul etmesi halinde, faiz hakkından vazgeçmiş sayılır. Taksitlerin zamanında ödenmesi durumunda faiz konusunda hak iddia edemez. Ancak, taksitlerden birinin veya bazılarının gününde ödenmemesi halinde kıdem tazminatının tamamı için faiz hakkı doğar.

Kıdem tazminatı kaça bölünür?

Daha önce de belirttiğimiz gibi, iş kanununda kıdem tazminatının işçiye taksitler halinde ödenmesi konusunda net bir hüküm bulunmazken işçi ve işverenin karşılıklı anlaşmaları durumunda, kıdem tazminatının taksitler halinde ödenmesi mümkündür.

Tazminat ödeme süresi ne kadardır?

Kıdem tazminatı alınması konusunda kanunda belirlenmiş belirli bir sürede bulunmamaktadır. Normal şartlarda kıdem tazminatının işe son verme ve iş sözleşmesinin feshedilmesi ile beraber yapılması gerekmektedir.

İşveren tazminat ödemezse ne olur?

Kıdem tazminatını işveren ödemezse bu durumda tazminatı alamayan kişinin dava açma hakkı doğar. Kıdem tazminatı alacağından dolayı dava açacak olan kişilerin İş Mahkemesi'ne giderek dava sürecini başlatması gereklidir. Daha sonra mahkeme inceleme başlatır ve işçinin kıdem tazminatı hakkı kazanıp kazanmadığına bakar.