Ütü üzerindeki lekeler nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Ütü üzerindeki lekeler nasıl çıkar?
  2. Ütünün altındaki siyahlık nasıl temizlenir?
  3. Ütü yapışan kumaş nasıl temizlenir?
  4. Ütü içi kireci nasıl temizlenir?
  5. Yanık kumaşa ne yapılır?
  6. Ütünün içine kireç çözücü konulur mu?

Ütü üzerindeki lekeler nasıl çıkar?

Temin ettiğiniz beyaz sirkeyi bir miktar ısıtın ve ardından temiz bir bezi bu sirkenin içine batırıp bezin iyice ıslanmasını sağlayın. Ardından fazla sirkesini süzdürüp ütü tabanının lekeli kısmını hafif hafif ovalayarak lekelerden kurtulun.

Ütünün altındaki siyahlık nasıl temizlenir?

Karbonat ve sirke yöntemi; Karbonat ve sirkeyi birbirine karıştırın. Temiz bir bez ile beraber karışımı ütünün alt kısmına sürerek tertemiz hale getirebilirsiniz. Limon ve karbonat yöntemi; Limon ve karbonat karışımı ile elde edilecek kıvam ütünün tabanına sürülmelidir. Sonra 5 dakika bekleyin.

Ütü yapışan kumaş nasıl temizlenir?

Kalın kağıt havluyu yada iki üç kat gazeteyi uygun bir yere serin. Ardından üzerine tuz dökün. Aynı elbise ütülüyormuş gibi tuzu ütülemeye devam edin. Sıcaklık ve tuz sizi kumaş kalıntısından kurtaracaktır.

Ütü içi kireci nasıl temizlenir?

Ütünün alt tabanındaki delikleri bir kürdan yardımıyla açın ve deliklerde oluşan kireci yumuşatın. Sonrasında tüm deliklere karbonat serpiştirin. Ütünün altını yarım limon ile silin ve ütüyü bir dakika ısıtın. Daha sonra fişini çekerek, kireçlerin temizlenmesini bekleyin.

Yanık kumaşa ne yapılır?

Ütülediğiniz gömlek yandığı anda üstüne hemen sirke dökün ve 30 dakika bu şeklide bekletin. Daha sonra sabunlu su ile durulayın. Gömleğiniz eski haline dönecektir.

Ütünün içine kireç çözücü konulur mu?

Ütünün her alt deliğine kireç çözücü deterjanı azar azar dökün. Deterjan dökülerken kireçler hemen çözülmeye başlayacaktır. Ütünün su haznesine bir kap su koyarak ütüyü düşük derecede çalıştırın.