Avukatın disiplin cezaları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Avukatın disiplin cezaları nelerdir?
  2. Avukat şikayet edilirse ne olur?
  3. Hangi suçlar avukatlığa engel?
  4. Baro Yönetim Kurulu hangi durumlarda soruşturma açar?
  5. Avukatın sorumluluğu ne zaman biter?
  6. Baro hangi şartlarda avukat veriyor?

Avukatın disiplin cezaları nelerdir?

Avukatlık Yasasının 135. maddesinde disiplin cezaları: Uyarma, kınama, para cezası, işten çıkarma, meslekten çıkarma olarak sayılmıştır.

Avukat şikayet edilirse ne olur?

Avukatlık Yasasının 64. maddesi gereğince şikayetli avukat, baro yönetim kuruluna savunma vermek zorundadır. Savunma verilmediğinde Baro tarafından idari para cezası verilebilir. İdari para cezası disiplin cezası değildir.

Hangi suçlar avukatlığa engel?

I- Avukatlığa kabulde engel suçlar zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmak,” şeklinde düzenlenmiştir.

Baro Yönetim Kurulu hangi durumlarda soruşturma açar?

Baro yönetim kurulları hükümlülükle sonuçlanan bir ceza davasının konusunu teşkil eden eylemlerden dolayı ayrıca disiplin kovuşturması açmak zorundadır.

Avukatın sorumluluğu ne zaman biter?

Avukat, zamanının ve yeteneklerinin erişemediği bir isi kabul etmez. ermesinden itibaren üç yıl süre ile saklamakla yükümlüdür. Şu kadar ki, evrakın geri alınması müvekkile yazı ile bildirilmiş olduğu hallerde saklama yükümlülüğü, bildirme tarihinden itibaren üç ayın sonunda sona erer.

Baro hangi şartlarda avukat veriyor?

Türkiye Barolar Birliği, hakkını aramak için hukuksal yollara başvurmak isteyen ama maddi imkânları olmayan kişilere ücretiz avukat atayarak, hak arama özgürlüğü güvence altına alır. Adli yardım olarak adlandırılan bu hizmetten sadece hukuk davaları ve icra takipleri için yararlanılır.