Gaz sancısı kasığa vurur mu?

İçindekiler:

  1. Gaz sancısı kasığa vurur mu?
  2. Sol kasıkta şişlik ve ağrı neden olur?
  3. Kasıkta şişlik nedir?
  4. Gaz Sancısında neresi ağrır?

Gaz sancısı kasığa vurur mu?

Zira gaz sıkışması yaşayan insanların kasıklarında kramp ve ağrı gibi şikayetlere sık rastlanır. Kasık ağrısı gaz sancısının doğrudan bir sonucu olmasa da karın ve bağırsaklarda oluşan baskı nedeniyle kasık ağrısı oluşması normaldir.

Sol kasıkta şişlik ve ağrı neden olur?

Erkeklerde sol kasık ağrısı, fıtık nedeni ile ortaya çıkabilir. Bunun yanında sol kasık ağrısına neden olan diğer sebepler arasında ise, böbrek taşı ve kum döken kişilerde, testis tümörü, lenf bezlerinin şişmesi ve kas gerilmeleri nedeni ile meydana gelebilir.

Kasıkta şişlik nedir?

Kasık fıtıkları akut olarak belirti göstermese de genellikle kasık bölgesinde şişlik ya da kabarıklık ile karakterizedir. Kişi genellikle kasığında gevşeme ve sonrasında ağrı hisseder. Yumuşak ve içe bastırılabilir durumdaki bu şişlikler, karın içi basıncın arttığı durumlarda görünür ve kişi yattığında yok olur.

Gaz Sancısında neresi ağrır?

Karında meydana gelen ağrı ve kramplar da gaz sancısının belirtileri arasındadır. Özellikle gaz sancısı midede kramplar oluşturur. Sonrasında ise karın normalden daha fazla büyür. Gaz sancısı karın ağrısı yaptığı gibi yemek borusuna kadar vurur.