Bendini aşmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Bendini aşmak ne demek?
  2. Yenmek nedir ne demek?
  3. Atılmak ne demek?
  4. Kestirdim ne demek?
  5. Kestirmek ne demektir?
  6. Kestiremiyorum ne demek?
  7. Kestirememek ne demek TDK?

Bendini aşmak ne demek?

Istiklal marşımızın 3. kıta, 3. dizesinde bulunan " Bendimi çiğner, aşarım. " ifadesindeki bend, sözlük anlamı olarak bağ anlamına gelmektedir. Şiirde ise esaret anlamı üzerine kullanılmıştır. Dizede geçen, bendimi çiğner, aşarım ifadesi ile esaretten kurtulma anlamı verilmek istenmiştir.

Yenmek nedir ne demek?

(I) (-i) 1. Savaş veya yarışmada üstünlük sağlamak, üstün gelmek: “Kahramanlar daima yenmek veya düşmanlarını yendikten sonra da yine yenecek düşman bulmak isterler.” -A.

Atılmak ne demek?

atılmak. (-den) 1. Atma işine konu olmak: “0 romanlarda kırpılan, atılan yerler var mıdır?” -A. Ağaoğlu. 2. (-e) Saldırmak, hücum etmek: Düşmanın üzerine atıldı. 3. (nsz) Bir şeye doğru birden gitmek, birden bir davranışta bulunmak: “Küçük köpek ince sevinç çığlıkları çıkarıyor, zıplıyor, havlıyor, atılıyordu.” -S. F.

Kestirdim ne demek?

Kesilmesini sağlamak, kesilmesine yol açmak.

Kestirmek ne demektir?

kestirebilmek anlamı (-i) Kestirme imkânı veya olasılığı bulunmak: "Yaptığım deliliğe ne zaman ah vah diyeceğimi bir kestirebilsem." -S. F. Abasıyanık.

Kestiremiyorum ne demek?

1-) Tahmin Edememek, Önceden Hesaplayamamak.

Kestirememek ne demek TDK?

4. Karar vermek: “Söze nereden, nasıl başlayacağımı kestiremiyorum.” -H. Taner. 5. (nsz) Kısa bir süre uyumak, şekerleme yapmak: “Rahmi peykenin köşesine büzülmüş, kestiriyordu.” -B. Felek.