Hitin Türkçe karşılığı nedir?

İçindekiler:

  1. Hitin Türkçe karşılığı nedir?
  2. Imitasyonun Türkçe karşılığı nedir?
  3. Emitasyon ne demek?
  4. Kriter kelimesinin Türkçe karşılığı nedir Eodev?
  5. Acı söz ne demek?
  6. Globalleşme ne demek?
  7. Glokalleşme ne demek?
  8. Glokalleşme nedir sosyoloji?
  9. Küreselleşme ne anlama gelir?
  10. Melezleşme ne demek?
  11. Kültürlerin Melezleşmesi nedir?
  12. Kültürel melezlik nedir?
  13. Homojenlesmek ne demek?
  14. Kültürel homojenleşme nedir?
  15. Kültürel Heterojenleşme nedir?
  16. Kültürel farklılıklar ne demek?
  17. Kültürel farklılıkların sebebi nedir?
  18. Kültürel farklılıklar kaç boyutta incelenir?
  19. Ülkemizin her bölgesinde farklı kültürel özellikleri rastlanmasının sebebi nedir?
  20. Farklı kültürler hakkında bilgi sahibi olmak neden önemlidir?
  21. Kültürel Farkındalık nedir?

Hitin Türkçe karşılığı nedir?

Cevap: Türkçesi "vurmak" dır.

Imitasyonun Türkçe karşılığı nedir?

İmitasyon gerçeğine benzetilerek yapılmış olan süs eşyasıdır. Türk Dil Kurumu imitasyon kelimesini "taklit" olarak tanımlamıştır.

Emitasyon ne demek?

1. değerli süs eşyası. 2. arap alfabesinde noktalı olan harf. Cevher ile süslenmiş. Elmaslı.

Kriter kelimesinin Türkçe karşılığı nedir Eodev?

Cevap: Kriter kelimesinin Türkçe karşılığı ölçüttür. İyi Dersler...

Acı söz ne demek?

Acı söz, insanları kıran ve inciten ağır söz anlamındadır. Ülkemizde acı söz deyimi anlam bakımından insanın gönlünü üzen, onuruna dokunmakta olan ağır söz anlamına gelmektedir. Acı söz, insanlara her zaman için üzüntü veren, insanları dertlendiren sözlerdir.

Globalleşme ne demek?

(nsz) Dünya milletlerini ekonomi, siyaset ve iletişim bakımlarından birbirine yaklaşmaya ve bir bütün olmaya götürmek, globalleşmek: "Dünyanın bu denli bütünleşmeye gitmesi yani küreselleşme denen şey, dilerim yaygın insan toplumu çeşitliliğini azaltmaz." -A. Boysan.

Glokalleşme ne demek?

Glokalleşme, ekonomik terimlerle söylendiğinde malların ve hizmetlerin giderek farklılaşan lokal ve tikel piyasalara global ya da globale yakın bir temelde uyarlanarak reklam edilmesi olarak tanımlanabilmektedir (Robertson, 2011: 188). Amaç, global ürünlerin yerel pazarlarda da alıcı bulmasını sağlamaktır.

Glokalleşme nedir sosyoloji?

Globalleşme, varlığın ve yokluğun kesişmesiyle, sosyal olaylar ve sosyal ilişkilerin yerel kontekstüalitelerle 'belli bir mesafede' birbirine geçmesiyle ilgilidir.

Küreselleşme ne anlama gelir?

Küreselleşme, ürünlerin, fikirlerin, kültürlerin ve dünya görüşlerinin alış verişinden doğan bir uluslararası bütünleşme sürecidir. Dünyanın birleşik hale gelmesi, tekdüze dinamikler ile oluşan bir süreç değildir. Çünkü küreselleşme, ekonomik olduğu kadar siyasal, teknolojik ve kültürel boyutlu bir süreçtir.

Melezleşme ne demek?

1.Melez üretme. 2.Atomik yörüngemsilerin kendi aralarında kaynaşarak toplam enerjisi daha düşük yeni kuramsal melez yörüngemsileri oluşturmaları.

Kültürlerin Melezleşmesi nedir?

Kültürel melezleşme, küreselleşme tartışmaları içerisinde, küreselleşmenin etkileri- ne olumlu bakan bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım, kültürlerin karşılaşması ve karışmasının, şartların elverişliliği sayesinde, yeni, benzersiz yerel kültürlerin ortaya çıkmasına neden olacağını savunur.

Kültürel melezlik nedir?

Melezlik, sadece kültürel olarak eşzamanlı hareket değil, geçmişteki ve günümüzdeki kültürel deneyimleri paylaşmayı ihtiva eder. Ayrıca kültürel melezlik çağında akıntılar sadece Batı'dan diğer ülkelere doğru değil, Batı-dışı kültürlerin de Batı kültürü üzerinde etkisi söz konusudur.

Homojenlesmek ne demek?

Homojenleşme tanımı, anlamı: Bağdaşık. Bağdaşık : Birbirlerine benzer karakterlere veya yapıya sahip parça veya birimlerden oluşan (bütün veya topluluk), mütecanis, homojen. Homojenleşmek : Bağdaşıklaşmak.

Kültürel homojenleşme nedir?

Öncelikle, "Kültürel Homojenleşme" nasıl tanımlanır: tüketicilerin aynı sosyo-stilleri, aynı tüketim biçimlerini (hatta aynı markaları, y.n.) ve aynı kültürel davranışları paylaşması.

Kültürel Heterojenleşme nedir?

Heterojenleşme; küresel tek bir kültür ve yapının ortaya çıkmasının imkansız olduğunu savunan bir düşüncedir. Yani üçüncül tek bir kültür değil üçüncül kültürler vardır diyen bir bakış açısıdır.

Kültürel farklılıklar ne demek?

Farklı kültürleri bünyesinde barındıran bir toplumda yaşadığımız göz önünde bulundurarak ve her kültürün kendine has adetleri, gelenek ve görenekleri olduğunu da bildiğimizden iki ayrı kültürden bireyin bir araya sorunsuz bir şekilde gelmesini beklemek çok iyimser bir beklenti olacaktır.

Kültürel farklılıkların sebebi nedir?

Ülkelerin coğrafi konumları, iklimleri, yeryüzü şekilleri, bitki örtüsü, dini, dili, ırkı, yaşam tarzları, gelenek ve görenekleri, eğitim düzeyleri kültürel farklılıkların oluşmasının nedenlerinden bazılarıdır.

Kültürel farklılıklar kaç boyutta incelenir?

2 Kültürel Farklılıklar Hofstede araştırma sonucunda kültürleri dört farklı boyutta değerlendirmiş ve ülkelerin bu boyutlar çerçevesinde farklılıklar gösterdiğini kanıtlamıştır. Bu boyutlar ise bireycilik-toplumculuk, güç mesafesi, belirsizlikten kaçınma, erillik-dişillik' tir.

Ülkemizin her bölgesinde farklı kültürel özellikleri rastlanmasının sebebi nedir?

KÜLTÜRÜN FARKLI YERLERDE FARKLI OLMA NEDENİ: bulunulan yerlerin iklim, yaşayış, yer şekilleri ve insan düşünceleri farklılık gösterdiği için şehirden şehire hatta ülkeden ülkeye kültür farklılık göstermektedir. Örneğin: Trabzon'da horon ve hamsi meşhur iken Mardin'de taş evleri ve kibbe yemeği meşhurdur.

Farklı kültürler hakkında bilgi sahibi olmak neden önemlidir?

Farklı kültürler hakkında bilgi sahibi olan kişi kendini daha çok geliştirir ve o kişide hoşgörü, değerlere saygı, bağlılık gibi kavramlar da gelişir. ... Çünkü her kültürün yaşanmışlığı, geçmişi farklıdır. Önemli olan bu farklılıklara hoşgörü ile bakmak ve bu farklılıkları büyük zenginlik olarak görmektir.

Kültürel Farkındalık nedir?

Kültürel farkındalık, kişinin kendi kültüründen farklı kültürlerden kişilerle karşılaştığında, bu kişilerin kültürel farklılıklarını görebilme ve anlayabilme yetkinliğine verilen isimdir.