İşitme cihazı raporu kaç yılda bir alınır?

İçindekiler:

  1. İşitme cihazı raporu kaç yılda bir alınır?
  2. Kulaklık kaç yılda değişir?
  3. İşitme testi kaç ay geçerli?
  4. İşitme cihazı kaç yıl kullanılır?
  5. Işitme testi kaç dB olmalı?
  6. Doğum sonrasında çocuğun hangi aylarda genel işitme testi yapılması gerekmektedir?

İşitme cihazı raporu kaç yılda bir alınır?

SGK tarafından yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliğine göre işitme cihazı devlet desteği beş yılda bir alınabilmektedir. Bir işitme cihazı ömrü SGK tarafından beş yıl olarak nitelendirilmiştir. Bu nedenle de beş senede bir işitme cihazı için devlet desteği alınabilir.

Kulaklık kaç yılda değişir?

SGK 5 yılda bir işitme cihazı için katkı ödemesi yapmaktadır. 5 yıl dolduğunda tekrar rapor çıkarttırılarak yeni bir cihaz alınabilir.

İşitme testi kaç ay geçerli?

Cihaz satın alındıktan sonra rapor, reçete ve cihazın uygunluğuna dair işitme merkezinin hazırlayacağı evraklar SGK'ya işitme merkezi tarafından teslim edilir. Raporların geçerlilik süresi 4 ay, reçetelerin geçerlilik süresi 10 iş günüdür. Rapor alınabilmesi için hastanın bizzat başvurması gerekmektedir.

İşitme cihazı kaç yıl kullanılır?

SGK ve Gümrük Ticaret Bakanlığı'nın ilgili protokolleri işitme cihazının ömrünü 5 yıl olarak gösterse de, doğru ve bakımlı kullanılan bir işitme cihazı kullanıcısı 10 yıldan uzun süre aynı cihazı kullanabiliyor.

Işitme testi kaç dB olmalı?

Yapılan test sonucunda kişinin 500-1000-2000-4000 Hz ortalamaları alınarak saf ses işitme eşiği ortalaması belirtilir. 25 dB'ye kadar olan değerler normal kabul edilirken 25 dB'den yüksek değerler işitme kaybının belirtisidir. -Çok ileri derece kayıplar 91 dB'den yukarı olan işitme kayıplardır.

Doğum sonrasında çocuğun hangi aylarda genel işitme testi yapılması gerekmektedir?

İşitme objektif olarak değerlendirilir, bebeğin hiçbir katılımı gerekmez. Doğumdan sonra 48 saatini doldurmuş her bebeğe işitme testi yapılabilir”.