Orkideyi nasıl üretilir?

İçindekiler:

  1. Orkideyi nasıl üretilir?
  2. Orkide çiçeği evde nasıl yetiştirilir?
  3. Orkide nasıl ürer Biyoloji?
  4. Orkide nereden kesilir?
  5. Orkide hangi ağaç kabuğu?
  6. Orkide çiçekleri neden dökülür?

Orkideyi nasıl üretilir?

Orkide çoğaltma için birkaç yöntem denenebilir. En çok kullanılan 3 yöntem ise çelikle, keiki ile ve ayırma yöntemi ile çoğaltmadır. Çelikle çoğaltma tekniği, üretilecek bitkiden alınan ve çelik adı verilen bir gövde, kök veya yaprak parçası ile yeni bir bitki oluşturma tekniğidir.

Orkide çiçeği evde nasıl yetiştirilir?

Orkideyi koyacağınız yerin aydınlık olması ancak direkt ışık almıyor olması gerekmektedir. Pencere önü değil ama daha yan kenarlarına doğru koyabilirsiniz. Orkide, bol suya ihtiyaç duyar ancak sulamalar arasında biraz kurumaya bırakılmalıdır. Genel olarak 4 – 7 günde bir sulamak gerekse de bu kesin bir kural değildir.

Orkide nasıl ürer Biyoloji?

Bugünse, orkide tohumları laboratuar ortamında steril ortamların yaratılabilmesiyle birlikte, tohumların döllenmesiyle üretilebilmektedir. Tohumların yapay olarak döllenmesinde ki meşakkatli uğraş, döllenen tohumların çiçek açan bitkilere dönüşmesi sırasında da devam eder.

Orkide nereden kesilir?

Yeniden çiçeklendirme için çiçeklenme döneminin sonunda çiçek sapı yeşilken yaklaşık olarak çiçek sapının ortasından veya aşağıdan yukarı çiçek gözleri sayıldığında 3. gözün 2-3 cm üstünden çiçek sapı kesilmelidir.

Orkide hangi ağaç kabuğu?

KabukKabuk karışımı, orkideler için iyi bir saksı malzemesi seçeneğidir. Genellikle yosun, hindistancevizi kabuğu veya perlit ile birlikte farklı kabuklar içerir. Kullanılan kabuklardan bazıları sekoya kabuğu, Douglas köknar kabuğu veya Osmuda ağacı kabuğu içerir.

Orkide çiçekleri neden dökülür?

Eğer orkidenizi normal saksı çiçekleriniz gibi suluyorsanız; orkideniz zaman içerisinde çürüyebilir, yaprakları ve çiçekleri dökülebilir ve hatta orkideniz bir daha çiçek açmamak üzere ölebilir. ... Çok fazla yada az ışık altında orkidemiz doğru fotosentez yapamaz ve bunun sonucu olarak da orkide çiçekleri dökülebilir.