Yabancılarda taharet musluğu neden yok?

İçindekiler:

  1. Yabancılarda taharet musluğu neden yok?
  2. Alafranga tuvalet islama uygun mu?
  3. Alaturka tuvalet caiz mi?
  4. Alaturka tuvalette abdest alınır mı?

Yabancılarda taharet musluğu neden yok?

Yurtdışındaki çoğu ülkede taharet musluğu bulunmamaktadır. Onun yerine temizlik işi için her tuvalette mutlaka bir tuvalet kâğıdı bulunur. ... Yabancılar susuz temizlik için farklı yöntemler geliştirmiş olsalar da Türkler için susuz bir temizlik düşünmek pek mümkün değildir.

Alafranga tuvalet islama uygun mu?

Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, 'alafrangaya karşı alaturka tuvalet tercih etmenin hiçbir dini gerekçesi' olmadığını belirtti. ... Vatandaşın alışkanlıklarını gözönünde bulundurarak umumi tuvaletlerde hem alafranga hem de alaturka tuvaletlerin bulunmasında fayda var.

Alaturka tuvalet caiz mi?

Alaturkanın hiçbir dini gerekçesi yok Yılmaz şunları söyledi: 'Önemli olan temizliğe dikkat etmek esastır. Vatandaşın alışkanlıklarını gözönünde bulundurarak umumi tuvaletlerde hem alafranga hem de alaturka tuvaletlerin bulunmasında fayda var. Ayakta bevletmenin de günah olduğuna dair dinimizde hiçbir kayıt yok.

Alaturka tuvalette abdest alınır mı?

Tuvalette abdest almak caiz olmayıp alternatif olmadığı durumlarda, yani zaruret halinde alınabilir. Abdest alınan yerin temiz olması esas olup, necaset mahalli olan pis yerlerde abdest alınması tenzihen mekruhtur.