Yargıtay Başkanı kim tarafından seçilir?

İçindekiler:

  1. Yargıtay Başkanı kim tarafından seçilir?
  2. Danıştay Başkanı kim tarafından seçilir?
  3. Yargıçları kim seçer?
  4. Şimdiki Yargıtay başkanı kim?
  5. Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı kim tarafından seçilir?
  6. Yargıtay Başsavcısı kim oldu?
  7. Yüksek Mahkeme üyelerini kim seçer?
  8. Yargıtay Başkanı kim nereli?
  9. Yargıtay Başsavcısı kimdir nerelidir?

Yargıtay Başkanı kim tarafından seçilir?

Yargıtay üyelerini kim seçer sorusunun yanıtı ise şu şekilde verilmektedir: Yargıtay, adli yargı kolunun yüksek mahkemesi olup başsavcı ve vekili cumhurbaşkanı tarafından seçilir. Yargıtay'ın diğer üyelerini ise HSK (Hakimler ve Savcılar Kurulu) tarafından seçilir.

Danıştay Başkanı kim tarafından seçilir?

Madde 10 – 1. Danıştay Başkanı, Başsavcısı, başkanvekilleri ve daire başkanları kendi üyeleri arasından Danıştay Genel Kurulunca üye tam sayısının salt çoğunluğu ile seçilirler. 2.

Yargıçları kim seçer?

Yargıtay Anayasa Mahkemesi üyeliği için aday olanlar arasında seçim yapar. Seçimle en çok oy almış olan üç aday belirlenir. Bu üç aday arasından birini Cumhurbaşkanı Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçer. Kanun gereği üç aday içinden kimi isterse seçme hakkı ve yetkisi Cumhurbaşkanındır.

Şimdiki Yargıtay başkanı kim?

Mehmet Akarca (d. ; Şirvan, Siirt) Türk hukukçu. Mevcut Yargıtay Başkanı. Karşıyaka Havva Özişbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. İzmir hakim adayı olarak mesleğe başlamıştır.

Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı kim tarafından seçilir?

Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı: Anayasa Mahkemesi üyeleri arasından seçilmekte olup, bir yandan Anayasa Mahkemesi Üyeliği görevini de sürdüren bir Yüksek Mahkeme Başkanıdır. Başkanvekili de aynı yöntemle seçilip görev yapmaktadır.

Yargıtay Başsavcısı kim oldu?

16.12.2013 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Bekir Şahin, Yargıtay Büyük Genel Kurulunca 30.05.2019 tarihinde Yargıtay Ondördüncü Ceza Dairesi Başkanlığına seçilmiş, 04.06.2020 tarihinde Yargıtay Büyük Genel Kurulunca gösterilen adaylar arasından Cumhurbaşkanınca Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına seçilmiş olup ...

Yüksek Mahkeme üyelerini kim seçer?

Yargıtay'a üye seçimi ise kanunlarda öngörüldüğü şekilde yapılır. Yargıtay üyeliğine aday olabilecek hakimlerin birinci sınıfa ayrılmış hakimler olması gerekmektedir. Hakim ve Savcılar Kurulunca üye tamsayısının salt çoğunluğu ve de gizli oyla seçilebilirler. Yargıtay Başkanlığı seçimi de gizli oyla olmaktadır.

Yargıtay Başkanı kim nereli?

YARGITAY BİRİNCİ BAŞKANI. Mehmet AKARCA 21.01.1963 tarihinde Şirvan'da doğmuştur. Karşıyaka Havva Özişbakan Lisesini bitirmiş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1986 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Kütahya'da kısa dönem olarak yapmıştır.

Yargıtay Başsavcısı kimdir nerelidir?

YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCISI. BEKİR ŞAHİN 01.03.1960 tarihinde Çorum/Mecitözü'nde doğmuştur. Çorum İmam Hatip Lisesini bitirmiş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1986 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Ankara/Etimesgut'da kısa dönem olarak yapmıştır.