Bebeğin dudağı neden şişer?

İçindekiler:

  1. Bebeğin dudağı neden şişer?
  2. Bebeklerin dudakları neden beyazlar?
  3. Bebekler neden duvara bakar?
  4. Dudakta pigment bozukluğu neden olur?
  5. Bebekler sinirlenince neden kafasını yere vurur?

Bebeğin dudağı neden şişer?

Şişliğin en yaygın nedeni inek sütü proteini alerjisi (İSPA) gibi besin alerjileri olabilir. Böcek sokması, ilaçlar veya lateks (örneğin; eldiven) gibi diğer alerjenler de bebeğinizde göz ve dudaklarda şişmeye yol açabilir.

Bebeklerin dudakları neden beyazlar?

Pamukçuk olarak bilinen yaygın ve bazen ağrılı oral maya- mantar enfeksiyonu olabilir. Pamukçuk, bebeğin ağzının yanlarında, çatısında, diş etlerinde, dudaklarda ve dilde kremsi beyaz veya sarı lekeler oluşmasına neden olur.

Bebekler neden duvara bakar?

Mora refleksi, bebeklerde ani bir şey işittiklerinde veya gördüklerinde meydana gelen bir reflekstir. Bir sesten veya görüntüden ürken bebek kafasını geriye atarak gerilir ve kasılır. Bu ani hareket, korktuğunun belirtisidir.

Dudakta pigment bozukluğu neden olur?

Kan dolaşımının yetersizliği, stres, sigara içilmesi gibi çeşitli nedenler dudaklarda solgun, cansız ve pigment bozuklarına yol açar. Aynı zamanda sürekli olarak kullanılan kozmetik ürünler, güneş ışınlarına aşırı maruz kalmak dudakların yıpranmasına ve renk değişimlerine neden olur.

Bebekler sinirlenince neden kafasını yere vurur?

Bu davranışın, diş çıkarma ya da iltihaplı kulak nedeniyle ortaya çıkan ağrıyı dindirmeye yönelik olduğunu düşünen uzmanlar var. Bir kısım uzman ise bebeklerin henüz duygularını ifade edecek yetenekleri gelişmediği için böyle davrandığını düşünüyor.