Gusul abdesti normal abdest yerine geçer mı?

İçindekiler:

  1. Gusul abdesti normal abdest yerine geçer mı?
  2. Boy abdesti almadan normal abdest alınır mı?
  3. Önce hangi abdest alınır?
  4. Şafi mezhebine göre gusül abdesti ile namaz kılınır mı?

Gusul abdesti normal abdest yerine geçer mı?

GUSÜL ABDESTİ İLE NAMAZ KILINIR MI? Gusül, abdesti de içerdiğinden ayrıca abdest almaya gerek yoktur. Zira, Hz. Âişe, Resûl-i Ekrem'in (s.a.s.) guslettikten sonra ayrıca namaz abdesti almadığını rivayet etmiştir (Tirmizî, Tahâret, 79).

Boy abdesti almadan normal abdest alınır mı?

Bu konuda El-fıkh-ü alel-mezâhib-il-erbe'ada deniyor ki: “Cünüp olan erkeğin ve kadının, gusül abdesti almadan evvel, abdestsiz yapılması caiz olmayan, amellerden birini yapması, dört mezhepte de haramdır. Mesela, cünüp iken, farz veya nafile namaz kılması helal değildir.

Önce hangi abdest alınır?

Gusül Abdestinin Alınış Şekli: Gusül almadan önce besmele çekmeniz gerekmektedir. Euzü Besmele çektikten sonra gusül abdesti almaya başlayabilirsiniz. Gusle besmele çekerek başlamak oldukça önemlidir. Zaten İslam'da her işin başlangıcında besmele bulunmaktadır.

Şafi mezhebine göre gusül abdesti ile namaz kılınır mı?

CEVAP :Şafii mezhebine göre farz olan gusül abdestinden sonra ayrıca namaz abdesti almaya gerek yoktur; zira FARZ olan gusül; diğer farz olan namaz abdestini de karşılar. ... Ama sünnet olan gusül abdestini almak ve sadece bununla yetinmek geçerli olmaz ; ZİRA sünnet olan bir şey FARZ olan şeyin yerini tutmaz.