Kurular nasıl muhafaza edilir?

İçindekiler:

  1. Kurular nasıl muhafaza edilir?
  2. Kuru patlıcan kararmaması için ne yapılır?
  3. Kuru patlıcan nasıl hazırlanır?
  4. Kurutulmuş biber nasıl muhafaza edilir?
  5. Kuru patlıcan ve biber nasıl saklanır?
  6. Kuru patlıcan acısı nasıl alınır?
  7. Adana usulü dolmalık patlıcan nasıl kurutulur?
  8. Dolmalık patlıcan nasıl kurutulur nefis yemek tarifleri?

Kurular nasıl muhafaza edilir?

"Kurutulmuş sebzeler nasıl saklanır?" diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Bu noktada özenle kuruttuğunuz sebzeleri; ipe dizili şekilde buzdolabının derin dondurucu bölümünde, konserve yapılarak ya da ufalanıp kavanozlara doldurularak güvenle saklanabilir.

Kuru patlıcan kararmaması için ne yapılır?

Patlıcanlarınızı kurutma işleminden önce bol suyla iyice yıkamayı da unutmayın. Patlıcanlarınızı kuruttuğunuza kararmalarını önlemek istiyorsanız, kurutmaya başlamadan önce tıpkı patlıcanlı yemekleri pişirmeden önce yaptığınız gibi 1 saat kadar tuzlu suda bekletip siyah sularının çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Kuru patlıcan nasıl hazırlanır?

Taze patlıcanlarınız güzelce yukadıktan sonra dilediğiniz boyutlarda dilimleyerek tuzlu suda bekletin. Acı suyu çıkan patlıcanları güzelce kurutun. Temiz bir bezin üzerine serip güneş alan bir yere koyun. Kurumaya bırakın.

Kurutulmuş biber nasıl muhafaza edilir?

Kurutulmuş biberler tam anlamıyla bir şifa deposudur....
  1. Kurutulmuş biberi kilerde muhafaza edebilirsiniz. Bir şey olmaz.
  2. Kuruttuğunuz biberleri ipten alıp kilitli bir buzdolabı poşetine koyun. ...
  3. Kurutulan patlıcanlar ve biberler kaynayan suda az haşlanarak buzdolabı poşetlerine pay edilip buzluğa koyulabilir.

Kuru patlıcan ve biber nasıl saklanır?

Buzdolabı poşetlerine tek kullanımlık olacak şekilde patlıcan ve biber paylaştıralım. Pipet ile bütün havasını alalım ve ağzını sıkıca kapatıp derin dondurucuya kaldıralım. Kullanacağımız zaman bir kaç saat önceden çıkaralım ve buzu çözüldükten sonra kullanıma hazır.

Kuru patlıcan acısı nasıl alınır?

Patlıcanların acısını alabilmek için suda en az 10-15 dakika bekletmenizi öneririz. Suyunun rengini değiştiğini gözlemleyeceksiniz. Suyu siyahlaşınca o suyu boşaltıp patlıcanları yeniden sudan geçirin. Sudan geçirip kuruttuktan sonra pişirme işlemine geçebilirsiniz.

Adana usulü dolmalık patlıcan nasıl kurutulur?

İpe takılan patlıcanları suya batırıp, çıkartınız. Kalan tohumlar suda temizlenecektir. Daha sonra terasta güneş alan bir ortama çamaşır ipine asınız. 3 günde kuruyacaktır. Kuruyan patlıcanlarımızı kışın yapacağınız zaman önce kaynar suya koyunuz.

Dolmalık patlıcan nasıl kurutulur nefis yemek tarifleri?

Patlıcanların içerisine tuz döküp sallayalım. Tuzlanan patlıcanlar çift kat ipliğe arkalarından ağzı aşağıya gelecek şekilde asılır. İpliğin bittiği yere biber bağlayalım ki ipe geçirilen patlıcanlar kaçmasın. Balkon demirine, pencere kenarına astığınız patlıcanlar 1 hafta – 10 günde kurur.