Begonvil neden yaprak vermez?

İçindekiler:

  1. Begonvil neden yaprak vermez?
  2. Begonvil ne zaman uyanır?
  3. Gelin duvağı ne zaman budanır?
  4. Begonvil çiçeği nasıl kurutulur?
  5. Begonvil çiçekleri neden dökülür?
  6. Gelin Duvagi nasil Cogaltilir?

Begonvil neden yaprak vermez?

Yaz mevsimi geldiğinde hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte çiçeklerin sulanmaları da sıklaşmaya başlar. Ancak; begonviller sık ve düzenli sulandıklarında bitki rahatlayıp gevşer ve çiçek vermeyerek yapraklanmaya ağırlık verir.

Begonvil ne zaman uyanır?

Gösterişli, salkımlar şeklinde çiçekleri vardır. Çiçeklerinin rengi genelde pembedir ancak mor, eflatun, sarı ve beyaz renklerde de olabilir. Çiçeklenme dönemi genelde ilkbaharda başlayıp kışı ılık geçen bölgelerde kış sonlarına kadar devam edebilir. Çiçeklenmesi bitse bile dekoratif yapraklarını dökmez.

Gelin duvağı ne zaman budanır?

Budaması ilk çiçeklenmeden sonra yapılır. Kış sonu ya da bahar başı yapılan budama bitkiyi olumsuz yönde etkiler.

Begonvil çiçeği nasıl kurutulur?

Gölgedeki arabada kendi halinde kurumuşlar, çok azı telef olmuştu :) Eğer evinizde kurutacaksanız işiniz çok daha kolay, begonvilleri gölge ama kuru bir odada birbirlerine değmeyecek, ezmeyecek şekilde sererek kurutabilirsiniz.

Begonvil çiçekleri neden dökülür?

Begonvilleri; kış mevsiminin donundan korumak için bitki koruyucu örtülerle sarın ve bitkiyi soğuktan koruyun. Begonvilleri bol sularsanız zamanla çiceklerinin azalmasına sebep verirsiniz. Mutlaka toprak kuruluğuna göre yeterli sulama yapınız.

Gelin Duvagi nasil Cogaltilir?

Çelik yöntemi ile bu çiçekleri çoğaltmak son derece kolaydır. Olgunlaşmış dallarından biri kesilir, yapraklarından temizlenir ve çok fazla ıslak olmayan toprağa dikilir. Bu diktiğiniz dalın çok fazla güneş görmemesine dikkat etmeniz yeterli.