Bekar kız kardeş bekar kız kardeşe zekât verebilir mi?

İçindekiler:

  1. Bekar kız kardeş bekar kız kardeşe zekât verebilir mi?
  2. Birikimi olana zekât verilir mi?
  3. Takılan altının zekatı verilir mi?
  4. Anne kızına oruç fidyesi verebilir mi?
  5. Namaz kılmayan birine fitre verilir mi?

Bekar kız kardeş bekar kız kardeşe zekât verebilir mi?

Zekat verebileceğimiz akrabalarımız arasında; kız kardeşimiz, erkek kardeşimiz, kız kardeşimizin kız ya da erkek çocuğu, erkek kardeşimizin kız ya da erkek çocuğu, halamız, dayımız, teyzemiz, amcamız, bunların kız ya da erkek çocukları yani kuzenlerimiz, komşumuz, iş arkadaşımız, mahalle ya da belde sakinimiz yer alır.

Birikimi olana zekât verilir mi?

Bu ihtiyaçları temin etmek için biriktirilen paralarla onları karşılamak üzere sözlü ya da yazılı herhangi bir taahhüde girilmişse o takdirde bu paralardan zekât vermek gerekmez. ... Ancak böyle bir taahhüde başlanmamış paranın, nisap miktarına ulaşması ve üzerinden bir yıl geçmesi hâlinde, zekâtının verilmesi gerekir.

Takılan altının zekatı verilir mi?

Altın ve gümüş dışındaki ziynet eşyaları zekâta tabi değildir. Altın ve gümüşten yapılmış ziynet eşyaları ise, zekât için gerekli diğer şartları da taşıdığı takdirde zekâta tabidir. Bu itibarla altından yapılmış ziynet eşyaları, 80.18 gr. veya daha fazla ve üzerinden bir yıl geçmiş ise zekâta tâbidir.

Anne kızına oruç fidyesi verebilir mi?

Ana babaya, dedeye, büyükanneye, evlada, toruna, hanıma ve kâfire verilmez. Fakir olmak şartıyla geline, kardeş, hala, amca, dayı, teyze gibi akrabaya, damada, kayınvalideye, kayınpedere, kayınbiradere, üvey çocuğa verilir.

Namaz kılmayan birine fitre verilir mi?

Emekli müftü Yusuf Kavaklı, katıldığı bir televizyon kanalının sahur programında, “Namaz kılmayana, oruç tutmayana, gayrimüslime fitre ve zekât verilmez” dedi. “Kişi namaz kılmıyor, oruç tutmuyorsa fakirin elinden tutulmaz diye bir olay yok. ... Zekât ve fitre gayrimüslimlere de verilir.