C sınıfı İSG uzmanı ne yapar?

İçindekiler:

  1. C sınıfı İSG uzmanı ne yapar?
  2. İSG C sınıfı uzman nasıl olunur?
  3. İş güvenliği uzmanı ihtiyacı ne kadar?
  4. Kaç çalışana sonra İSG uzmanı?

C sınıfı İSG uzmanı ne yapar?

C sınıfı iş güvenliği uzmanı, çalıştığı iş yerinde iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitim, rehberlik, risk değerlendirmesi ve inceleme yapmakla görevlidir. ... C sınıfı iş güvenliği uzmanları, yasal düzenlemelere göre sadece az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde hizmet verebilir.

İSG C sınıfı uzman nasıl olunur?

Günümüzde C sınıfı iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmayı isteyen kişiler mühendis, mimar ve ya teknik elemanlar olabilir ve ilgili eğitimlere katılırlar. Daha sonrasında C sınıfı iş güvenliği uzmanlığına ait olan sınavdan başarılı olanlar, C sınıfı iş güvenliği uzmanı belgesini elde ederer.

İş güvenliği uzmanı ihtiyacı ne kadar?

Bir işyerinin tehlike sınıfı tehlikeli ise tam zamanlı İSG uzmanı görevlendirmesi için en az 500 çalışan gereklidir. Çok tehlikeli sınıftaki işyerleri için ise en az 250 çalışan bir sağlığı ve güvenliği uzmanının tam zamanlı görevlendirilmesi için yeterli şart olarak aranmaktadır.

Kaç çalışana sonra İSG uzmanı?

500 çalışanı olan tehlikeli sınıftaki işletme için her 500 çalışan için 1 tam zamanlı İSG uzmanı, 250 çalışanı olan çok tehlikeli sınıftaki işletme için ise her 250 işçi için 1 tam zamanlı İSG uzmanı görevlendirilmelidir.