Tapu devir işlemlerinde yaş sınırı nedir?

İçindekiler:

  1. Tapu devir işlemlerinde yaş sınırı nedir?
  2. 65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır?
  3. 65 yaş üstü Tapu vekalet verebilir mi?
  4. Vekaletname için sağlık raporu nereden alınır?

Tapu devir işlemlerinde yaş sınırı nedir?

Tapuda taşınmaz bir mala ait alım veya satım işleminde bulunmak için tarafların bazı şartlara sahip olması gerekiyor. Tapuda yapılacak alım satımlarda tarafların 18 yaşından küçük ve 65 yaşından büyük olmaması gerekiyor.

65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır?

Tapu işlemlerinde yaş sınırı 65 yaş olarak belirleniyor. 65 yaşın üzerinde bir alım satım işleminde bulunmak isteyen kimseler için tapu müdürlüğü tarafından akli dengesinin yerinde olduğuna ilişkin bir raporun talep ediliyor. Bu rapor doğrultusunda ise tapu işlemlerinin yapılmasına onay veriliyor.

65 yaş üstü Tapu vekalet verebilir mi?

Vekaletname, tapu ve nikah işlemleri için 65 yaş üstü kişilerden istenmektedir. Noter nezhinde vekalet raporları sadece raporun verildiği tarihte geçerli olduğu için aynı gün sabahta başvurulması ve işlemin tamamlanmasını takiben notere başvulması gerekmektedir. Kişi sekreterlikte kayıt açtırır ve barkod alır.

Vekaletname için sağlık raporu nereden alınır?

vekalet için sağlık raporu nereden alınır Haberi Noter nezhinde vekalet raporları sadece raporun verildiği tarihte geçerli olduğu için aynı gün sabahta başvurulması ve işlemin tamamlanmasını takiben notere başvurulması gerekmektedir.