Uzun dönemli hedefler nedir?
İçindekiler:
- Uzun dönemli hedefler nedir?
- BEP in içinde neler var?
- BEP Sınavı ne demek?
- BEP ekibinde kimler yer alır?
- BEP planında kimin imzası olur?
- Ilkokulda BEP planını kim hazırlar?
- MEB BEP nedir?
- BEP in yararları nelerdir?
- BEP yılda kaç kez toplanır?
Uzun dönemli hedefler nedir?
Uzun dönemli amaçlar ya da yıllık amaçlar, öğrenciden uzun bir zaman sonunda (bir öğretim dönemi ya da öğretim yılı gibi) edinmesini istediğimiz davranışlardır. Bu davranışlar öğrencinin bir dönemde, yılsonunda ya da ünite sonunda başarması nı beklediğimiz beceriler ve özelliklerdir.
BEP in içinde neler var?
BEP'in içerisinde; öğrencinin mevcut performans düzeyi, bu düzeyden hareketle öğrenciye kazandırılması amaçlanan davranışlar (kısa dönemli ve uzun dönemli hedefler), bu davranışların nerede, ne kadar zamanda, hangi araçlarla ve hangi yöntemlerle kazandırılacağı gibi bilgiler yer almaktadır.
BEP Sınavı ne demek?
Nasıl Uygulanır? Özel bir eğitim modelini ifade eden BEP ile hususi olarak eğitim alması gereken öğrenciler hedeflenir. Bireyselleştirilmiş program her çocuğa özel olarak hazırlanır ve bu sürece öğretmen, aile ve çocuğun kendisi de dahil edilir.
BEP ekibinde kimler yer alır?
BEP geliştirme birimi üyeleri; BEP geliştirme birim başkanı,(Okul Müdürü/Müdür Yardımcısı) Varsa gezerek özel eğitim görevi verilen öğretmen, Sınıf öğretmeni, Branş öğretmenleri, Rehber öğretmen-psikolojik danışman Öğrenci velisi ve Öğrenciden oluşur.
BEP planında kimin imzası olur?
BEP ekibi ve aile tarafından imzalanacak. Bireyselleştirilmiş Öğretim Planının sonuçları eğitim- öğretim yılı boyunca değerlendirme tablosuna işlenecek.
Ilkokulda BEP planını kim hazırlar?
Kim Hazırlar ve Nasıl Hazırlanır? Bireyselleştirilmiş eğitim planının hazırlanma süreci, okullarda kurulan birim kurulları tarafından sağlanmaktadır. Öncelikle herhangi bir okul müdürünün ve onun seçtiği müdür yardımcısı dahilinde ilk olarak BEP geliştirme birim kurulu oluşturulur.
MEB BEP nedir?
BEP: Özel eğitim gerektiren her bir çocuk için yazılı olarak hazırlanan; bireyin, ailenin, öğretmenin ihtiyaçları doğrultusunda destek eğitim hizmetlerini içeren özel eğitim programıdır. ... eğitsel ihtiyaçlarını karşılamak üzere uygun eğitim ortamlarından (okul, özel eğitim okulu, özel eğitim sınıfı vb.)
BEP in yararları nelerdir?
1.Öğretime nereden başlayıp sırasıyla neyin, nasıl, ne süreyle öğretileceği konusunda öğretmeni yönlendirir. 2.Öğretmen için bir plan ve kılavuz görevi görür. 3.Ölçme-değerlendirme daha kolay olur. 4.Öğretmeninin alternatif geliştirmesini sağlar.
BEP yılda kaç kez toplanır?
BEP geliştirme birimi yılda en az üç kez toplanmalıdır. Bu toplantıda bü- tün üyelerin bulunması zorunludur. ölçülebilir ifadeler kullanılmalıdır.