Duyuşsal hedefler nedir?

İçindekiler:

  1. Duyuşsal hedefler nedir?
  2. Duyuşsal stratejiler nelerdir?
  3. Dikkat stratejileri nelerdir?
  4. Dikkat stratejisi nedir?
  5. Tekrar stratejileri nelerdir?

Duyuşsal hedefler nedir?

Sevgi,hoşlanma, saygı gibi tutum, takdir, değer ve duygular konusunda hedefler içeren duyuşsal alandır. Bu alanlar kişilerin yaşam boyu geçirdiği yaşantılarının ürünüdür. Yani içinde yaşadığı çevre (aile, arkadaş grupları vb.)

Duyuşsal stratejiler nelerdir?

Duyuşsal Stratejiler: Öğrenmede duygusal ya da güdüsel etmenlerden oluşan engelleri ortadan kaldırmak için kullanılan stratejilerdir. Öğrenciler kendi kendilerine öğrenirken uygun bilişsel stratejileri kullansalar bile kimi kez öğretim hedeflerine ulaşmada güçlüklerle karşılaşırlar.

Dikkat stratejileri nelerdir?

Yeniden dinleme, okuma veya yazma, başkasına anlatma, özet çıkarma, anahtar kelimeler çıkarma, soru çözme, temize çekme vs. Öğrencinin yeni öğrendiği konuyu daha önce öğrenilenlerle ilişkilendirerek bilginin uzun süreli bellekte kalıcı bir şekilde yerleşmesine yönelik etkinliklerdir.

Dikkat stratejisi nedir?

Dikkat Stratejileri Çevreden gelen bilginin birey için gerekli olanlarının kısa süreli belleğe geçişini sağlayan en önemli süreç dikkattir. Bu nedenle öğretimde yerine getirilmesi gereken ilk işlev, öğrencinin dikkatini belirginleştirmek ve artırmaktır.

Tekrar stratejileri nelerdir?

Tekrar stratejileri, öğrenilen bir listeyi yinelemek ya da bir metini aynen tekrar etmek gibi bilginin uzun süreli belleğe daha uygun işlenmesine yardım eder. ... Bilginin, olduğu gibi tekrarlandığı basit tekrar, bilginin kısa süreli bellekte daha uzun süre kalmasını sağlar.