Doğumdan sonra kaşıntıya ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Doğumdan sonra kaşıntıya ne iyi gelir?
  2. Hamilelikte kaşıntı doğumdan sonra geçer mi?
  3. Emzirirken kaşıntı neden olur?
  4. Hamilelikte vajina kaşıntısı olur mu?

Doğumdan sonra kaşıntıya ne iyi gelir?

Serin bir ortamda ve sık sık ılık banyo yapmak deriyi rahatlatır. Bu şekilde kaşıntı hissi de azalır. Banyonun ardından kaşıntıyı azaltacak maddeler içeren her tür nemlendirici kullanılması kaşıntının azalmasında etkili olur. Hafif kaşıntının hem anne hem de bebek için bir zarar teşkil etmediğini belirtmekte fayda var.

Hamilelikte kaşıntı doğumdan sonra geçer mi?

Genellikle ilk bebeğini bekleyen ya da çoğul hamilelik yaşayanlarda rastlanmaktadır. Özellikle hamileliğin son iki ayında ortaya çıkan bu rahatsızlık doğumdan sonra kendiliğinden kaybolur.

Emzirirken kaşıntı neden olur?

Süt veren annelerin göğüslerinde kaşıntıya sık rastlanılıyor. Kaşıntı nedenlerinin başında ise mantar enfeksiyonları geliyor. Bunun da en sık belirtileri; kaşıntılı, kızarık, parlak, yanma hissi olan göğüs uçları olarak karşımıza çıkıyor. Bazen üzerine bakteriel enfeksiyon da eklenebiliyor.

Hamilelikte vajina kaşıntısı olur mu?

Mantar enfeksiyonu, bakteriyel vajinozis, trikomoniyazis ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar, gebelikte vajinal kaşıntıya sebep olur. Hamilelik döneminde görülen vajinal kaşıntıların büyük kısmı alerjik olabilir.