Şirket kurunca Bağ-Kur zorunlu mu?

İçindekiler:

  1. Şirket kurunca Bağ-Kur zorunlu mu?
  2. Şahıs şirketi Bağ-Kur öder mi?
  3. Öğrenci Bağkur öder mi?
  4. Şirket sahibi Bağkur primi ne kadar?
  5. Genç girişimci Bağ-Kur desteği kaç ay?
  6. Genç girişimci Bağ-Kur desteği süresi ne zamana kadar?

Şirket kurunca Bağ-Kur zorunlu mu?

Şirket sahipleri ve ortakları Bağ-Kur'lu olmak zorunda. Ancak çoğunluk, hem şartlardan hem de emeklilik gelirinin daha iyi olması nedeniyle SSK'yı istiyor. ... Dolayısıyla Bağ-Kur'lu olmak zorundalar ve haliyle de 4/B üzerinden emekli olmak durumundalar.

Şahıs şirketi Bağ-Kur öder mi?

2021 Yılında Şahıs Şirketi sahipleri aylık 1055 TL Bağkur primi ödemesi gerekmektedir.

Öğrenci Bağkur öder mi?

Bağ-Kur kapsamında olan genç girişimcilerin tüm vergi ve primlerini Hazine karşılıyor. İlk kez kendisine ait bir işyeri açan 18-29 yaş arasındaki gençlerin 1 yıl boyunca Bağ-Kur primleri devlet tarafından ödeniyor.

Şirket sahibi Bağkur primi ne kadar?

Aylık Bağkur primi 1055 TL dir. 2021 Yılında Düzenli Ödediği takdirde toplam ödeyeceği bağ-kur primi 12.664,32 TL olacaktır.

Genç girişimci Bağ-Kur desteği kaç ay?

01.06.2018 tarihinden itibaren ilk defa şahıs şirketi kuran 18–29 yaş arasındaki genç girişimcilere 1 yıl boyunca Bağ-Kur prim desteği sağlanacaktır. Böylece aylık olarak ödenmesi gereken prim 1 yıl boyunca devlet hazinesinden karşılanacaktır. Teşvik 1 yıl ile sınırlandırılmıştır.

Genç girişimci Bağ-Kur desteği süresi ne zamana kadar?

İlk kez kendisine ait bir işyeri açan 18-29 yaş arasındaki gençlerin 1 yıl boyunca Bağ-Kur primleri devlet tarafından ödeniyor. En önemli destek kalemlerinden biri genç girişimcinin 3 yıl boyunca vergi ödemeyecek olması. Böylece genç girişimci 1 yıl boyunca SGK'ya prim ödemeden işini yapıyor.