Genze su kaçması orucu bozar mı?

İçindekiler:

  1. Genze su kaçması orucu bozar mı?
  2. Kulağa su kaçması orucu bozar mı?
  3. Geniz yanması orucu bozar mı?
  4. Kadınlarda gelen beyaz sıvı orucu bozar mı?
  5. Akıntı olunca oruç bozulur mu?
  6. Boğazdan gelen balgam orucu bozar mı?

Genze su kaçması orucu bozar mı?

"Genze kaçan ve boğazdan aşağı inen su orucu bozar. ... Yalnız burada suyun adeta rutubetinin hissedilmesi değildir kastedilen, bir miktar su olması gerekir kaçanın."

Kulağa su kaçması orucu bozar mı?

Öncelikle şunu bilmek gereklidir. Boğaz ile kulak arasındaki kanalı kulak zarı tıkadığından kulağa kaçan su boğaza ulaşamaz. Bu durum nedeniyle kulağa damlatılan ilaç ya da banyo yaparken kulağa kaçan su orucu bozmaz.

Geniz yanması orucu bozar mı?

Geniz akıntısı, orucu bozan durumlardan biri değildir. Orucu bozmadığı için geniz akıntısının yutulması durumunda oruç bozulmadığından kaza edilmesine de gerek yoktur.

Kadınlarda gelen beyaz sıvı orucu bozar mı?

Eğer akan şey beyaz renkli ince bir sıvıysa bu meni değil, mezidir. Dolayısıyla boy abdestini gerektirmez, sadece abdestinizi bozar.

Akıntı olunca oruç bozulur mu?

İki âdet arasındaki temizlik süresi de 15 günden az olmaz. Adet süresi içinde kanama 3 günün sonunda kesilmiş iki gün sonra yeniden gelmişse kadın yine de adetli sayılır. Kadının adetinin bitmesi için 10 günlük süre içinde akıntının bembeyaz olması gerekir. Pembe, kahverengi lekeler adetten sayılır ve oruç tutulmaz.

Boğazdan gelen balgam orucu bozar mı?

Balgam, vücutta salgılanan doğal bir salgı olduğundan dolayı Hanefi mezhebine göre balgam yutmak orucu bozmamaktadır. ... Eğer balgam, boğazda "h" harfinin çıktığı yeri aşıp ağıza kadar gelmişse ve isteğe bağlı olarak yutulduysa bu durumda orucun bozulduğu kabul edilmektedir.