Sinüzit başlangıcı nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Sinüzit başlangıcı nasıl olur?
  2. Sinüzit hastalığı neden olur?
  3. Sinüzit nedir neden olur nasıl geçer?
  4. Sinüzit de hangi ilaç kullanılır?

Sinüzit başlangıcı nasıl olur?

Sinüs kanalları bakteriyel ya da mantar gibi enfeksiyonlar sebebi ile tıkanıp iltihaplanıyorsa sinüzit oluşur. 2 haftadan kısa sürerse akut, 2 ile 12 hafta arası sürerse kronik sinüzit olarak adlandırılır. En büyük faktör; bağışıklık sistemi, üst solunum yollarındaki tıkanıklık gibi durumlardır.

Sinüzit hastalığı neden olur?

Burun içerisindeki etlerin büyümesi, alerjik rinit, burun polipleri, sigara içmek, üst solunum yolu enfeksiyonları, geniz eti, konka bülloza, kirli ortamlarda çalışmak, hava kirliliği, yetersiz tedavi edilmiş sinüzit, burun içerisindeki yapısal problemler yani eğrilik olması, burun etlerinin şişmesi gibi nedenler ...

Sinüzit nedir neden olur nasıl geçer?

Sinüzit neden olur? Sinüzit genellikle üst solunum yollarından sinüslere yayılmış bir soğuk veya grip virüsünün sonucunda oluşur. Sinüslere bulaşan bakterilerden sadece birkaç vakaya neden olur. Enfekte diş veya mantar enfeksiyonu bazen sinüslerin iltihaplanmasına neden olabilir.

Sinüzit de hangi ilaç kullanılır?

Salgıları incelterek burun ve sinüs drenajını kolaylaştırırlar. Bu amaçla guanifesin, asetil sistein ya da ambroksol hidroklorür içeren ilaçlar kullanılabilir. Mukoza şişliğini azaltan ilaçlar - Dekonjestanlar: Burun (sprey) ve ağız yoluyla kullanılabilirler.