Samsun'un matematik konumu nedir?

İçindekiler:

  1. Samsun'un matematik konumu nedir?
  2. Samsun'da ova var mı?
  3. Samsun güneyde midir?
  4. Samsun'un komşu illeri nelerdir?
  5. Samsun ismi nereden gelmiştir kısaca?
  6. Ordunun kaç tane ilçesi var?
  7. Ordu ilçeleri nelerdir?
  8. Ordu'nun neresi?
  9. Ordu ili soyu nereden gelmektedir?

Samsun'un matematik konumu nedir?

Karadeniz sahil şeridinin orta bölümünde Yeşilırmak ve Kızılırmak nehirlerinin Karadeniz'e döküldükleri deltalar arasında yer alan Samsun ili 9,083 Km²'lik bir yüz ölçüme sahiptir. Coğrafi konum olarak 40° 50' - 41° 51' kuzey enlemleri , 37° 08' ve 34° 25' doğu boylamları arasındadır.

Samsun'da ova var mı?

Samsun İli genelde pek yüksek olmayan plato ve dağlardan oluşan topografik yapı göstermektedir. İlde, Canik, Çangal Akdağ, Kunduz, Bunyan, Sırçalı, Yurt Dağları ile Bafra, Çarşamba, Samsun Ovaları yer almaktadır.

Samsun güneyde midir?

Orta Karadeniz bölümünde yer alan Samsun'un doğusunda Ordu, güneydoğusunda Tokat, güneyinde Amasya, güneybatısında Çorum, batıda Sinop ve son olarak kuzeyde ise Karadeniz'in diğer illeriyle çevrilidir.

Samsun'un komşu illeri nelerdir?

Doğusunda Ordu ili bulunan Samsun'un komşu illeri ise Tokat, Çorum, Sinop'tur.

Samsun ismi nereden gelmiştir kısaca?

Samsun adının Yunanca "Amisos" kelimesinden gelme olduğu ileri sürülmüşse de bu kelimenin kökeninin eski Yunan öncesi döneme dayandığı daha kuvvetli bir ihtimaldir. ... Amisos adının bölgeye deniz yoluyla gelen Yunanlılar tarafından verilmeyip, Amasia gibi Anadolu menşe'li bir kelime olduğu ihtimali daha ağır basmaktadır.

Ordunun kaç tane ilçesi var?

Ordu'nun Kaç İlçesi Var? Ordu'nun toplamda tam 19 tane ilçesi bulunmaktadır. Bu belediyeler nezdinde toplamda ise 772 tane mahallesi yer alıyor.

Ordu ilçeleri nelerdir?

Ordu'nun ilçeleri

  • Akkuş
  • Altınordu.
  • Aybastı
  • Çamaş
  • Çatalpınar.
  • Çaybaşı
  • Fatsa.
  • Gölköy.

Ordu'nun neresi?

Ordu Hangi Bölgede? Ordu Karadeniz Bölgesinde bulunmaktadır. Hem Orta Karadeniz Bölgesi'nde, hem Doğu Karadeniz Bölgesi'nde ilçelere sahip olan Ordu, fındık ile de isminden sıkça bahsettirmektedir. Muhteşem manzarası ile gönülleri fetheden Ordu, Fatsa, Ünye, Perşembe, Mesudiye gibi ilçeleri ile tanınmaktadır.

Ordu ili soyu nereden gelmektedir?

Ordu ili topraklarında bilinen ilk yerleşmelerin tarihçesi M.Ö. ... 675'lerden itibaren Ordu'nun içinde bulunduğu Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'ne sırayla, Kimmerler, Miletliler, Persler, Makedonyalı İskender ve komutanları hakim olmuştur. Bundan sonra yöreye, yaklaşık 3,5 asır yaşayan Pontus Devleti (M.Ö.