Küba sosyalist mi?

İçindekiler:

  1. Küba sosyalist mi?
  2. Küba'nın rejimi nedir?
  3. Küba'nın ekonomisi nasıl?
  4. Küba'da para yerine ne kullanılıyor?
  5. Küba'nın özellikleri nelerdir?
  6. Türk vatandaşı Küba'ya nasıl gider?
  7. Küba'ya nasıl yerleşilir?
  8. Kuba Türkiye'den vize istiyor mu?

Küba sosyalist mi?

Küba'nın tek parti egemenliğine dayalı sosyalist bir devlet yapısı vardır. Küba Komünist Partisi'nin (PCC) devlet yönetimindeki ağırlığı 1976 Anayasası'nda açıkça belli edilmiştir.

Küba'nın rejimi nedir?

Küba'da devlet rejimi komünizm olup, ülkedeki tek siyasi parti Küba Komünist Partisi'dir (KKP). 2018 Nisan ayında gerçekleştirilen seçimlerde daha evvel Devlet Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Miguel Diaz-Canel Devlet Başkanlığı görevine gelmiştir.

Küba'nın ekonomisi nasıl?

Küba ekonomisinin yüzde 90'ından fazlası devlet kontrolündedir. Ülkede üretim araçlarının büyük bir kısmı devlet tarafından işletilir. Genel olarak ülke ekonomisi sosyalist ilkelere dayanan, devlet kontrollü bir plana sahiptir.

Küba'da para yerine ne kullanılıyor?

Yaygın kanının aksine her iki para birimi hem Kübalılar hem turistler tarafından kullanılabiliyor. Bu konuda herhangi bir yasak yok. Dolayısıyla Küba'daki herkes gibi her iki para birimini de kullanabilirsiniz ancak genelde ödemelerinizi CUC (Konvertibl Peso) ile yapmanızı öneririz.

Küba'nın özellikleri nelerdir?

Küba'nın başkenti Havana'nın nüfusu 2,1 milyondur. Küba'nın yüzölçümü 42.

Türk vatandaşı Küba'ya nasıl gider?

Hususi, hizmet ve diplomatik pasaport sahipleri Türk vatandaşları Küba'ya vize almadan giriş yapabilmektedirler. Fakat umuma mahsus (bordo) pasaport sahiplerinin Küba'ya seyahatleri öncesinde vize almaları gerekmektedir. Küba vize başvurusu online olarak Türkiye'nin her yerinden yapabilmektedir.

Küba'ya nasıl yerleşilir?

Küba vatandaşlığı yalnızca doğumla elde edilmektedir. Küba'da doğmuş olsa da başka ülkede ikamet eden kişiler geri dönüş yasasından faydalanabilmektedir. Bu kategoriden başvuru yapacak kişilerden doğum belgesi ve süresi birmiş kimlik belgesini göç durumuzun kanıtı olarak talep edilebilir.

Kuba Türkiye'den vize istiyor mu?

Umumi (bordo) pasaport sahibi Türkiye Vatandaşları, Küba'ya girebilmek için mutlaka Küba vizesi almak durumundalar.Diplomatik (siyah), hizmet (gri) ve hususi (yeşil) pasaport sahipleri ise 180 gün içerinde 90 günü geçmemek şartıyla Küba'ya vizesiz gidebiliyor.