Yetersiz ve dengesiz beslenme sonucu görülen hastalık nedir?

İçindekiler:

  1. Yetersiz ve dengesiz beslenme sonucu görülen hastalık nedir?
  2. Beslenme bozukluğu ne demektir?
  3. Dengesiz beslenme ne demek?
  4. Beslenmenin sağlık üzerindeki etkileri nelerdir?
  5. Dengesiz beslenme sonucu hangi hastalık oluşur?

Yetersiz ve dengesiz beslenme sonucu görülen hastalık nedir?

Malnütrisyon: Malnütrisyon büyüme ve gelişme için gerekli olan bir ya da daha fazla besin öğesinin vücut dengesini bozacak şekilde yetersiz ve dengesiz alınması durumunda ortaya çıkan bir hastalıktır.

Beslenme bozukluğu ne demektir?

Beslenme bozukluğu vücudun gerek duyduğu besin ve besleyici maddelerle vücudun aldığı miktarlar arasındaki uyumsuzluğu ifade eder. Bu dengesizlik en büyük sıklıkla bu makalenin odak noktası olan yetersiz beslenmeyle ilişkili olmasına rağmen aşırı beslenmeye de bağlı olabilmektedir.

Dengesiz beslenme ne demek?

Bu öğelerin herhangi biri alınmadığında, gereğinden az ya da çok alındığında,büyüme ve gelişme engellenir, sağlık bozulur.Gereğinden fazla besin tüketilirse, çok alınan bazı öğeler vücutta yağ olarak depolandığından sağlık için zararlı olur. Bu duruma Dengesiz Beslenme denir.

Beslenmenin sağlık üzerindeki etkileri nelerdir?

Yağ, kolesterol ve şeker içeriği yüksek, meyve, sebze ve tam tahıl tüketimi düşük bir beslenme, yalnızca yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol riskini değil aynı zamanda koroner kalp hastalığı ve damarların daralmasıyla oluşan ateroskleroz riskini arttırır. Bu hem kalp krizine hem de inmeye sebep olabilir.

Dengesiz beslenme sonucu hangi hastalık oluşur?

Aşırı ve dengesiz beslenme sonucunda şişmanlık ileriki yaşlara yansır ve yüksek tansiyon, kan yağlarında artış, kalp damar hastalıkları, şeker hastalığı gibi kronik hastalıklara zemin hazırlar.