Beden kitle indeksinin hesaplanmasında kullanılan formül nedir?

İçindekiler:

  1. Beden kitle indeksinin hesaplanmasında kullanılan formül nedir?
  2. Kilo Kitle Endeksi nasıl hesaplanır?
  3. Beden kitle indeksi nasıl olmalı?
  4. Tartıda Obese ne demek?
  5. Beden kitle indeksi 18 5 kilogram metrekarenin altında olan kişiler için ne söylenebilir?

Beden kitle indeksinin hesaplanmasında kullanılan formül nedir?

Halk arasında boy kilo indeksi olarak da bilinen vücut kitle indeksi, kilogram cinsinden vücut kitlesinin, metre cinsinden vücut uzunluğunun karesine bölünmesiyle hesaplanabilir. İdeal kilonun hesaplanması için yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir.

Kilo Kitle Endeksi nasıl hesaplanır?

Obeziteyi hesaplamak için tüm dünyada Vücut kitle indeksi (VKİ) hesaplaması kullanılır. VKİ değeriniz kilogram olarak ağırlığınızın, metre cinsinden boy uzunluğunun karesine bölünmesiyle (kg/m²) elde edilir.

Beden kitle indeksi nasıl olmalı?

BKİ, “Beden Kitle İndeksi” deyiminin kısaltılmışı. Kilo konusunda prensip olarak önce bu değerlendirmeyi yapıyoruz: BKİ'si 20-25 arasında olanları normal, 25-30 arasında olanları hafif şişman, 30-35 arasındakileri şişman (obez) olarak tanımlıyor, “aman dikkat” diyoruz.

Tartıda Obese ne demek?

Bir kişinin vücut yağ oranı ya da vücut yağ yüzdesi, kişinin vücudunda bulunan yağ doku ağırlığının kişinin toplam ağırlığına oranıdır (ya da yüzdesidir).

Beden kitle indeksi 18 5 kilogram metrekarenin altında olan kişiler için ne söylenebilir?

Beden kitle indeksi 18,5 kg/m2'nin altında olduğunda osteoporoz, kısırlık ve bağışıklık sisteminde zayıflama gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Aynı zamanda normalin altında bir kiloya sahip olmak, yeme bozukluğu ya da başka bir rahatsızlığın habercisi de olabilir.