2 aylık bebek emdikten sonra neden kusar?

İçindekiler:

  1. 2 aylık bebek emdikten sonra neden kusar?
  2. Bebeğin fışkırarak kusması nedir?
  3. Fışkırarak kusmak neden olur yetişkinlerde?
  4. Bebek kusmasını engellemek için ne yapılabilir?

2 aylık bebek emdikten sonra neden kusar?

Bebeklerde kusmalar beslendikten hemen ya da 1-2 saat sonra gerçekleşir. Çünkü yeni doğanlarda yemek borusuyla mide arasındaki sfinkter olgunlaşmamıştır, kasılma yetersizliği vardır ve mide içeriği yemek borusuna kaçar sonra ağızdan atılır.

Bebeğin fışkırarak kusması nedir?

Eğer bebeğiniz fışkırır gibi kusuyorsa… Fışkırarak kusmalarda en tipik nedenler; bebeğe çok yemek yedirilmesi,reflü gibi mide problemleri, bebeğin anne karnında amniyos sıvısını fazladan yutması, süt alerjisi, doğumsal metabolik hastalıklar veya pilorstenozuolarak adlandırılan bir tıkanma problemidir.

Fışkırarak kusmak neden olur yetişkinlerde?

Kafa içi basıncının artması halinde (beyin tümörü, beyin kanaması vb), aşırı alkol alımı veya pilor stenozunda (mide çıkışı darlığı) fışkırır biçimde kusma görülür. Bu kusmalar öncesinde genellikle bulantı olmaz ve adından da anlaşılacağı gibi ağızdan şiddetle fışkıran tarzda olan kusmalardır.

Bebek kusmasını engellemek için ne yapılabilir?

- Bebek, imkan varsa her zaman anne sütüyle beslenmeli. - Anne sütü almada bir sıkıntı varsa, mama tercihleri kusmayı önleyici mamalardan yapılmalı. - Beslenmesi tamamlanan bebeğin gazı çıkarılmalı ve anne bebeğini hemen yatırmamalı. - Kusma su kaybına sebep olacağından ötürü anne kusan bebeğine az miktarda su vermeli.