Subterminal spor nedir?

İçindekiler:

  1. Subterminal spor nedir?
  2. Genel Mikrobiyoloji spor nedir?
  3. Terminal kısım ne demek?
  4. Terminal kanser ne demek?
  5. Terminal ne demek TDK?
  6. Terminal ingilizce ne demek?
  7. Terminal ne demek biyoloji?
  8. Çiçeklenme durumu aksiyal ne demek?
  9. Havaalanı terminali nedir?
  10. Iskele ne anlama gelir?
  11. Neden iskele sancak denir?
  12. Sancak tarafına ne demek?
  13. Gemide Vasat ne demek?

Subterminal spor nedir?

Subterminal spor; Veteriner alanında kullanılan bir terimdir. Veterinerlikte sözlük anlamı: Bakterilerde hücrenin ortasıyla ucu arasında bulunan spor.

Genel Mikrobiyoloji spor nedir?

Sporlar bazı bakterilerin sitoplazmasının içinde ve özel koşullara bağlı olarak oluşan, o bakterilerin çeşitli fiziksel ve kimyasal çevre etkilerine karşı dayanıklı olmalarını sağlayan oluşumlardır. Bakteri sporlarının üremeyle ilgisi yoktur. Bacillus (aerob) ve Clostridium cinsi bakteriler spor oluştururlar.

Terminal kısım ne demek?

Otobüs, uçak vb. taşıtların yolcularını ilk aldığı veya son bıraktığı yer. Terminal bir otogarın veya hava limanının tamamı olabileceği gibi büyük otogar ve hava limanlarının sadece bir bölümü de olabilir.

Terminal kanser ne demek?

Kanserde terminal dönem nedir? Terminal kanser, iyileştirilemeyen veya tedavi edilemeyen kanseri ifade eder.

Terminal ne demek TDK?

a. 1. Otobüs, uçak vb. taşıtların yolcularını ilk aldığı veya son bıraktığı yer. 2. bl.

Terminal ingilizce ne demek?

(s.), (i.) uçta veya sonda olan veya bunlara ait; (bot.) dal veya sapın ucunda bulunan; demiryolunun başına ait; belirli zamanlarda meydana gelen; ölümle sonuçlanan; (i.) uç, nihayet, bağlantı; terminal; (elek.)

Terminal ne demek biyoloji?

Terminal nedir ne demek Biyoloji'deki anlamı: Uçta bulunan.

Çiçeklenme durumu aksiyal ne demek?

Açıklama: Aksiyal ve terminal bir çiçeklenme durumudur. Aksiyal çiçeklerin yanal yalanda bulunması terminal ise çiçeklerin uçta bulunması durumudur.

Havaalanı terminali nedir?

Terminal, otobüs, uçak, tren gibi taşıtların yolcularını ilk aldığı ya da son bıraktığı yerdir. ... – Terminal işletmek isteyen gerçek veya tüzel kişilere Havaalanı Terminal İşletme Ruhsatı düzenlenir.

Iskele ne anlama gelir?

a. (iske'le) 1. Deniz taşıtlarının yanaştığı, çoğu tahta ve betondan yapılmış, denize doğru uzanan yer: “Vapurdan indi, iskeleye çıkar çıkmaz etrafına bakındı.” -S. F. İçerilerde bulunan bir yerin kendine en yakın olan deniz taşıtı uğrağı veya demir yolu durağı: Mudanya, Bursa'nın iskelesidir. ...

Neden iskele sancak denir?

Geminin burun (Puruva) kısmına göre geminin sağ tarafına verilen isim tıpkı İskele teriminde ki gibi, Gemi içi yön ve Uluslararası Çatışmayı Önleme kuralları gereğince geminin gittiği yönün kesin olarak belli olmasından dolayı sadece geminin sağ tarafını belirtmek için kullanılır.

Sancak tarafına ne demek?

İskele: Kıç-baş doğrultusunda sol tarafta kalan bölüm. Sancak: Kıç-baş doğrultusunda sağ tarafta kalan bölüm.

Gemide Vasat ne demek?

a) Teknenin kısımları için terimler: Bir geminin teknesi uzunluğuna olmak üzere üç kısma bölünmüştür: Baş kısım (pruva: forepart), Orta kasara (vasat: amidship) ve Kıç kısım (pupa: afterpart).