Türkiye istatistik kurumunda kimler çalışabilir?

İçindekiler:

  1. Türkiye istatistik kurumunda kimler çalışabilir?
  2. Türkiye istatistik Kurumunun gorevleri nelerdir?
  3. Türkiye istatistik Kurumu ne zaman kuruldu?
  4. Istatistik mezunları ne kadar maaş alır?
  5. Turkiyede kac milyon calisan var?
  6. TÜİK verilerine nasıl ulaşılır?
  7. Tüik Verileri kaç yılda bir Açıklanır?
  8. Türkiye istatistik kanunu kaç sayılı kanundur?
  9. Kaç çalışan var?
  10. Türkiyede kaç milyon işsiz var?
  11. TÜİK istatistikleri nasıl bakılır?
  12. TÜİK Verileri kaç yılda bir yapılır?
  13. Devlet istatistik Enstitüsü ne zaman?

Türkiye istatistik kurumunda kimler çalışabilir?

Üniversite mezunu lisans, yüksek lisans ve doktora dereceli personel; 516 TÜİK Uzmanı, 12 TÜİK Uzman Yardımcısı, 501 İstatistikçi, 44 Matematikçi, 61 Mühendis, 19 Ekonomist, 15 Sosyolog, 8 Programcı, 4 Mali Hizmetler Uzmanı, 2 Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı, 3 İç Denetçi ve 261 adet diğer kadrolarda istihdam ...

Türkiye istatistik Kurumunun gorevleri nelerdir?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) temel görevi, ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda, veri ve bilgilerin, derlenmesini, gerekli istatistiklerin üretilmesini, yayımlanmasını ve dağıtımını yapmaktır. TÜİK bireylerden, hanelerden, işyerlerinden araştırmalar ve sayımlar yoluyla veri toplar.

Türkiye istatistik Kurumu ne zaman kuruldu?

Türkiye İstatistik Kurumu/Kuruluş tarihi

Istatistik mezunları ne kadar maaş alır?

8/1 derecesinde mesleğe yeni başlayan istatikçi maaşları 20 TL seviyesindedir. 6/3 derecesinde 5 yıl deneyimli personel TL civarında aylık alır. 4/2 derecesinde 10 yıl deneyimli memura ise TL'ye yakın ücret verilir.

Turkiyede kac milyon calisan var?

Ücretli çalışan sayısı bir önceki yılın aynı ayında 11 milyon 9 kişi iken, 2021 yılı Ocak ayında 12 milyon 5 kişi oldu.

TÜİK verilerine nasıl ulaşılır?

İstatistiklerle ilgili ayrıntılı tablolara ve dağıtım veri tabanlarına buradan erişebilirsiniz. Bulamadığınız istatistikler için [email protected] adresine e-posta göndererek en hızlı yoldan başvurunuzu yapabilir, ayrıca telefon, faks, posta yoluyla merkez veya bölge müdürlüklerine başvurabilirsiniz.

Tüik Verileri kaç yılda bir Açıklanır?

Genel Nüfus ve Genel Tarım Sayımlarının sonu sıfırla (0) biten yıllarda, Genel işyerleri Sayımları sonu birle (1) biten yıllarda olmak üzere (10) yılda bir yapılacağı kanun ile hükme bağlanmıştır.

Türkiye istatistik kanunu kaç sayılı kanundur?

İstatistik Konseyi, 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu ve 15.07.2018 tarih ve 30479 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 601'inci maddesine göre Türkiye İstatistik Kurumunun bir organı olarak oluşturulmuştur.

Kaç çalışan var?

Ücretli çalışan sayısı bir önceki yılın aynı ayında 11 milyon 9 kişi iken, 2021 yılı Ocak ayında 12 milyon 5 kişi oldu.

Türkiyede kaç milyon işsiz var?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan 2021 dönemine ilişkin iş gücü istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı, nisanda bir önceki aya göre 275 bin kişi artarak 4 milyon 511 bin kişi oldu.

TÜİK istatistikleri nasıl bakılır?

Kurumumuz web sitesinde (https://www.tuik.gov.tr) yer alan "İstatistikler" bölümündeki başlıkların, "Alt Kategoriler" kısmından ilgilendiğiniz konuyu seçtikten sonra, "Ara" butonu aracılığıyla "Haber Bülteni", "İstatistiksel Tablolar", "Veritabanları", "Raporlar" ve "Metaveri" içeriklerine ulaşılabilirsiniz.

TÜİK Verileri kaç yılda bir yapılır?

Genel Nüfus ve Genel Tarım Sayımlarının sonu sıfırla (0) biten yıllarda, Genel işyerleri Sayımları sonu birle (1) biten yıllarda olmak üzere (10) yılda bir yapılacağı kanun ile hükme bağlanmıştır.

Devlet istatistik Enstitüsü ne zaman?

1962. Başbakanlığa bağlı Devlet İstatistik Enstitüsü kurulmuştur.