Gebelikte vajinal enfeksiyona ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Gebelikte vajinal enfeksiyona ne iyi gelir?
  2. Gebelikte vajinal yanma olur mu?
  3. Yumurtalık iltihaplanması neden olur?
  4. Hamilelikte vajinada kaşıntı ve yanma olur mu?

Gebelikte vajinal enfeksiyona ne iyi gelir?

NASIL TEDAVİ EDİLİR ? İlk üç aylık dönemdeyseniz, doktorunuz ikinci trimesterine kadar tedaviyi erteleyebilir Genelde Metronidazol veya Klindamisin gibi bir dizi antibiyotik terapiye ihtiacimiz olabilir ,bazı zamanlarda kendi kendine iyileşebilir.

Gebelikte vajinal yanma olur mu?

Hamilelikte mantar enfeksiyonu, vücut direncinin ve vajina florasındaki koruyucu bakteriler olan laktobasillerin azalması sonucu ortaya çıkar. Beyaz süt kesiği şeklinde akıntı ile birlikte şiddetli kaşıntı ve vajinada yanma olarak belirti verir.

Yumurtalık iltihaplanması neden olur?

Yumurtalık iltihabının en belirgin sebepleri iki bakteri olan Chlamydia trachomatis ve Neisseria gonore'dir. Bu bakteriler cinsel ilişki yoluyla bulaşır. Enfeksiyon rahim ağzından uterusa, fallop tüplerine ve yumurtalıklara doğru yayılır ve ayrıca periton ya da karın duvarına da girebilir.

Hamilelikte vajinada kaşıntı ve yanma olur mu?

Hamilelik döneminde görülen vajinal kaşıntıların büyük kısmı alerjik olabilir. Özellikle alerji hikâyesi olan anne adaylarında akılda tutulmalıdır. Sabunlar, deterjanlar, yumuşatıcılar, kokulu tuvalet kâğıtları, vajinal spreyler; tahriş, yanma, kaşıntı yapabilir.