İSKİ para iadesi kaç günde yapılır?

İçindekiler:

  1. İSKİ para iadesi kaç günde yapılır?
  2. Abonelik iptal parası ne zaman yatar?
  3. Iski güvence bedeli iadesi nasıl geri alınır?
  4. Abonelik parası ne zaman yatar?
  5. E-devlet su abonelik iptali nasıl yapılır?
  6. Elektrik aboneliğinde güvence bedeli ne kadar?

İSKİ para iadesi kaç günde yapılır?

Teminat bedelinin iadesi için başvurucudan IBAN numarası talep edilir ve 3-5 gün içerisinde teminat bedeli ilgili İBAN adresine yatırılır. E-Devlet sistemi üzerinden günümüzde birçok işlem kolaylıkla, kısa sürede ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu işlemlerden biri de İSKİ abonelik iptalidir.

Abonelik iptal parası ne zaman yatar?

Abonelik iptal edilirken borcunuz varsa bu miktar güvence bedelinden kesilerek size iade yapılacaktır. Genelde son faturanızdan sonra elektrik kapatılana kadarki kullanımlar borç olarak güvence bedelinden düşülür. Yönetmeliğe göre, sözleşme iptalinden en geç 5 iş günü sonra para iadesi yapılmalıdır.

Iski güvence bedeli iadesi nasıl geri alınır?

Aboneliğini iptal etmek isteyen abonelerimiz İSKİ internet sitesi üzerinden aboneliğini iptal etmek istedikleri adresi seçip, istenen bilgileri doldurarak başvuru yapmaları halinde iptal işleminin ardından teminat bedeli iadesi abonenin IBAN hesabına yatırılarak SMS ile kendisine bilgilendirme yapılmaktadır.

Abonelik parası ne zaman yatar?

Kaç günde iade edilir ? Güvence bedeli abonelik iptal edildikten beş gün sonra iade edilir. İade için dağıtım şirketinin sunduğu seçeneklerden size uygun olanı tercih edin.

E-devlet su abonelik iptali nasıl yapılır?

E-Devlet üzerinden simkart, elektrik, uydu televizyon, su, doğalgaz, internet gibi birçok aboneliğin iptal işlemi artık sağlanıyor. Şubelere gitmeden vatandaşlar T.C. kimlik numarası ile e-Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr/ üzerinden abonelik iptalini yapabilecek.

Elektrik aboneliğinde güvence bedeli ne kadar?

Güvence bedeli, mesken aboneleri için, en az 5 kW sözleşme gücü üzerinden hesaplanır; böylece ödenmesi gereken güvence bedeli en az 165 TL olur. Meskenler için ortalama güç ise 6kW (198 TL) tutarındadır.