Balık kokusu sendromu nedir?

İçindekiler:

  1. Balık kokusu sendromu nedir?
  2. Kokmuş balık kokusu nasıl çıkar?
  3. Bozuk balık nasıl belli olur?
  4. Trimethylaminuria ne demek?
  5. Trimetilaminuria nedir?

Balık kokusu sendromu nedir?

Balık Kokusu Sendromu, oldukça nadir görülen genetik bir hastalık. Bu rahatsızlığa sahip olan kişilerin nefesi, teri, idrarı ve üreme sıvıları çürümüş balık kokusuna sahiptir.

Kokmuş balık kokusu nasıl çıkar?

Balık kızarttıktan sonra bir tencereye su koyun, suyun içerisine biraz sirke veya limon suyu ve hoş bir koku vermek için de defne yaprağı, çubuk tarçın ve karanfil ekleyin ve kaynatın. Bu mutfağındaki balık kokusunu alıp güzel kokmasını sağlayacaktır.

Bozuk balık nasıl belli olur?

Bozuk balık, tahmin edebileceğiniz gibi çok kötü kokar ve şekli bozuk olur. Normalde, balık sudan çıktığı anda kaskatı kesilir. Balığı yan tuttuğunuzda başından kuyruğuna kadar elinizde dümdüz durması gerekir. Eğer balık bozuksa, dokusu yumuşayacak ve balığı yere paralel tuttuğunuzda, hafif yana doğru eğilecektir.

Trimethylaminuria ne demek?

2. Balık Kokusu Sendromu. 'Trimethylaminuria' olarak da adlandırılan bu genetik hastalık, hastada çürümüş balık ve çöp kokusuna benzer bir vücut kokusu oluşmasına sebep olur. Bu rahatsızlığın bilinen bir tedavisi yok; ancak diyet yapmak, antibiyotik ve B2 vitamini almanın semptomları hafiflettiği biliniyor.

Trimetilaminuria nedir?

Trimetilaminuria vücudun çürümüş balığa benzeyen kötü bir koku yaymasına neden olan kalıtımsal bir bozukluktur. 1. kromozomda yer alan FMO3 geninde oluşan mutasyonlar sonucu flavin içeren monooksijenaz 3 (FMO3) proteini hatalı üretilir.