Lise bölümleri nereden bakılır?

İçindekiler:

  1. Lise bölümleri nereden bakılır?
  2. E okul bölüm seçimi nasıl yapılır?
  3. Anadolu lisesi alan seçimi var mı?
  4. Anadolu Lisesi alan var mı?
  5. 9 sınıf alan seçimi 2022 ne zaman?

Lise bölümleri nereden bakılır?

Lise alan seçim sonuçları https://e-okul.meb.gov.tr/ adresi üzerinden açıklanacak. Öğrenciler e-Okul bilgileri ile giriş yaparak sonuçları öğrenebilecek.

E okul bölüm seçimi nasıl yapılır?

  1. e-okul.meb:gov.tr ANASAYFASINI AÇINIZ.
  2. Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş İşlemleri SEÇENEĞİNİ BULUNUZ.
  3. Seçime Tıklayınız.
  4. Öğrenci Bilgilerini Giriniz.
  5. Seçmek İstediğiniz Alanları Sıralayınız. Örneğin: Fındıklı Mtal İçin 700607 Kodunu Giriniz. Varsa Diğer Kodları Giriniz.
  6. Kaydedin.

Anadolu lisesi alan seçimi var mı?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yeni düzenlemesine göre, Anadolu meslek liselerinde daha önce 10'uncu sınıfta yapılan alan ve dal seçimleri artık rehberlik hizmetlerinin ardından 9'uncu sınıflarda yapılacak.

Anadolu Lisesi alan var mı?

Anadolu Lisesi mezunları; Sayısal alanından ( Tıp, Eczacılık, Mühendislik vb.), Eşit Ağırlık alanından (Hukuk, İşletme, Psikoloji vb.), Sözel alanından (Halkla İlişkiler, Gazetecilik, Tarih vb.), Yabancı dil alanından (İngiliz Dili ve Edebiyatı, Mütercim ve Tercümanlık vb.) birçok bölüme yerleşmektedir.

9 sınıf alan seçimi 2022 ne zaman?

9. ve 10. Sınıf öğrencilerimiz 7-18 Haziran 2021 tarihleri arasında alanlarına ait istedikleri dalları tercih edeceklerdir. Öğrencilerimiz bu işlemler için aşağıda bulunan Dal Seçim Formunu-EK-2 'yi doldurduktan sonra Okul İdaresine teslim ederek veya okula gelip EK-2 Formu okulda doldurarak dal seçimi yapacaklardır.