Hamilelikte tiroid düşüklüğü nelere sebep olur?

İçindekiler:

  1. Hamilelikte tiroid düşüklüğü nelere sebep olur?
  2. Tiroid düşüklüğü nedir hamilelikte?
  3. Gebelikte TSH ne kadar olmalı?
  4. Hamilelikte TSH düşüklüğü normal mi?

Hamilelikte tiroid düşüklüğü nelere sebep olur?

Gebelikte görülen fark edilmeyen veya tedavi edilmeyen hipotiroidizm yani kanda tiroid hormonlarının azalması durumu, hiç belirti vermeden de görülebildiği gibi annede kansızlığa, kalp yetmezliğine, plasenta anomalilerine, kas güçsüzlüğüne, doğum sürecinde kanamaya, düşük doğum ağırlıklı bebek doğurmasına yol açabilir.

Tiroid düşüklüğü nedir hamilelikte?

GEBELİKTE HİPOTİROİDİ (Tiroid bezinin yeterli miktarda tiroid hormonu üretmemesine hipotiroidi denir.) Aşikar hipotiroidinin, kötü gebelik sonuçlarıyla ilişkisi kanıtlanmış olduğundan gebelik sırasında saptanır saptanmaz hemen tedaviye başlanarak maternal hipotiroididen (gebelikte hipotiroidi) kaçınılmalıdır.

Gebelikte TSH ne kadar olmalı?

İlk basamak tarama testi serum TSH düzeyinin belirlenmesidir. Gebelik döneminde genellikle TSH düzeyleri ilk trimesterda 0.1-2.5 mIU/L, ikinci trimesterda 0.2-3.0 mIU/L ve üçüncü trimesterda 0.3-3.0 mIU/L aralığındadır. Referans aralığın altındaki ve üstündeki TSH değerlerinde serum serbest T4 düzeyi ölçülmelidir.

Hamilelikte TSH düşüklüğü normal mi?

Gebeliğin ilk 3 ayında gebelik hormonu olarak bilinen bHCG etkisi ile TSH değerlerinde düşüklük olması normaldir. Gebelik, tiroid bezi hastalıklarının gidişini de etkileyebilmektedir.