Bolu nereye yakın?

İçindekiler:

  1. Bolu nereye yakın?
  2. Bolu nereden gelmiştir?
  3. Bolu Göynük nereye yakın?
  4. Bolu Gerede Bolu merkeze ne kadar uzaklıkta?
  5. Abant Gölü Mudurnu arası kaç km?
  6. Göynük hangi şehrin?
  7. Sivas önceden nereye bağlıydı?

Bolu nereye yakın?

Bolu şehrimiz ülkemizin Karadeniz Bölgesi'nde yer almaktadır. Ülkemizin Karadeniz Bölgesi'nin ise Batı Karadeniz Bölümü'nde yer alır. Bu şehrin sınır komşuları olan şehirler ise; Düzce, Sakarya, Bilecik, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Zonguldak ve Karabük'tür.

Bolu nereden gelmiştir?

Bolu'nun bilinen en eski adı Bitiniyum'dur. Anadolu Trakyasına yerleşen ilk kabileler Bitinyalılardı. Daha sonra, Roma Vilayeti olunca, Bolu'nun ismi 'Kladyopolis' olmuş.

Bolu Göynük nereye yakın?

Bolu Göynük ilçesi, kuzeydoğuda Bolu'nun Mudurnu, kuzeybatısında Sakarya'nın Akyazı ve Taraklı, güneybatısındada Bilecik'in Yenipazar, güneyinde Eskişehir'in Sarıcakaya ve güneydoğusunda da Ankara'nın Nallıhan ilçeleriyle komşudur. Bolu Göynük arası 96 km'dir.

Bolu Gerede Bolu merkeze ne kadar uzaklıkta?

Bu nüfus, 17.023 erkek ve 17.254 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %49,66 erkek, %50,34 kadındır. Bolu merkeze xx km uzaklıkta olan ilçe Bolu'nın önemli ilçelerinden biridir.

Abant Gölü Mudurnu arası kaç km?

2 km Abant Gölü/Uzunluk

Göynük hangi şehrin?

Göynük
ÜlkeTürkiye
İlBolu
Coğrafi bölgeKaradeniz Bölgesi
İdare
16 satır daha

Sivas önceden nereye bağlıydı?

Osmanlı egemenliğinde eyalet merkezi haline getirilen Sivas; Amasya, Çorum, Tokat, kısmi olarak Malatya ve Kayseri illeri Sivas'a bağlı birer sancak olmuştur.